Iskolás gyerekeket, miért kötelezik kötelező szabadidős tevékenységekre ( tánc, sport, hittan, tanfolyamok), ha később elfelejthetik a tudásukat a jövőben?
Nem tudom, hogy ez a legostobább kérdés-e, amit olvastam, de top 5-ben benne van.
1. ha a gyerek nem szeretne járni erre, csak a szülő kötelezi, akkor magában helytelen. ÉS még az sem igazolná, ha esetleg tényleg érdekelné, amit csinál.
2. a pillanatnyi elfoglaltság nem lesz céltalan pusztán attól, hogy később elfelejti az ember. De egyáltalán nem felejti el az ilyet teljesen az ember.
Kérdező, te miér tkérdezel meg valamit, ha később elfelejtheted a rá kapott választ?
Miért tnaultál bármit is az iskolában vagy az életben, ha egy részét elfelejtetted?
Miért cisnálsz bármit is, ha később már lehet nem fogod cisnálni?:D
Régen volt egy viszonylag jól működő oktatási rendszerünk.
Jó helyezéseket értünk el a nemzetközi tanulmányi versenyeken.
Manapság azt látjuk, hogy lebutítják a tananyagot, nincsenek tanárok,
a természettudományos órák számát leredukálták, helyette erőltetik a
büfé tárgyakat mint pl. a hittan.
De mégis mit várhatnánk, ha a jelenlegi miniszterelnök is olyan ostoba kijelentéseket tesz,
miszerint a két legfontosabb tantárgy a tesi meg a hittan.
Ezek szerint ez a két tárgy alapozza majd meg a gyermekeink jövőjét és nem a fizika, történelem,
matematika, biológia, magyar stb...
Voltak értelmes, de nem kötelező szakkörök, amikre a nagy többség szívesen ment, a szülő
odafigyelt a gyermekére, volt haszna ezeknek.
Egyes statisztikák azt támasztják alá, hogy az érettségit követő második évben már csak
alig 9%-ra emlékeznek a gimnáziumi tananyagnak, míg a korábbi generációk a mai napig ennek a többszörösére.
Akkor abból a több helyből be tudnál linkelni egyet?
Nekem a Google semmit nem dob ki, szóval biztosan rosszul keresem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!