Jogos vagy nem jogos elkérni ilyen esetben a blokkot?
Gyors sétában át mennek a riasztó kapun.Szólt a riasztó hogy loptak. Szólsz hogy jöjjön vissza és szeretnéd a blokkot látni ha nem itt vette. (Jelezte hogy van, de nem mutatta meg rendesen a papír hátulját mutatta)És ugyan olyan áru van az adott helyen is.
Főnök úr elengedi. Mert szerinte ez jogtalan volt hogy kértem hogy jöjjön vissza.(Nem látta csak hallotta és utána jött oda mikor kértem a blokkot. )
Szerintem meg eleve ez bele tartozik a munkakörbe.És jogosan elkérhetem a blokkot.
Nincsen olyan jogszabály, amely megtiltaná az ilyen jellegű kéréseket a biztonsági őrök részéről. De mivel a biztonsági őr nem minősül hatósági személynek, ezért a vásárló nem kötelezhető arra, hogy a nyugtát átadja a részére, így a vásárló határozottságán és hozzáállásán múlik, hogy ennek a kérésnek eleget tesz-e.
Arra van ilyenkor lehetősége a biztonsági őrnek, hogy lopás gyanúja esetén a vele együtt nem működő személyt a rendőrség kiérkezéséig visszatartsa.
A főnöknek egyből mondtam volna:
Jó! Akkor ezek szerint a riasztó megszólalása esetén NINCS TENNIVALÓM. Köszönöm. A továbbiakban így járok el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!