Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jogos vagy nem jogos elkérni...

Jogos vagy nem jogos elkérni ilyen esetben a blokkot?

Figyelt kérdés

Gyors sétában át mennek a riasztó kapun.Szólt a riasztó hogy loptak. Szólsz hogy jöjjön vissza és szeretnéd a blokkot látni ha nem itt vette. (Jelezte hogy van, de nem mutatta meg rendesen a papír hátulját mutatta)És ugyan olyan áru van az adott helyen is.

Főnök úr elengedi. Mert szerinte ez jogtalan volt hogy kértem hogy jöjjön vissza.(Nem látta csak hallotta és utána jött oda mikor kértem a blokkot. )

Szerintem meg eleve ez bele tartozik a munkakörbe.És jogosan elkérhetem a blokkot.

#lopás #Nem lopás
2023. szept. 29. 15:18
A kérdező szavazást indított:
Jogos volt
Nem volt jogos
16 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
Nincs hozzá jogod. Bizonyítsd be felvétellel, hogy nem volt nála, mikorbejött.
2023. szept. 29. 15:22
 2/7 anonim ***** válasza:
96%

Nincsen olyan jogszabály, amely megtiltaná az ilyen jellegű kéréseket a biztonsági őrök részéről. De mivel a biztonsági őr nem minősül hatósági személynek, ezért a vásárló nem kötelezhető arra, hogy a nyugtát átadja a részére, így a vásárló határozottságán és hozzáállásán múlik, hogy ennek a kérésnek eleget tesz-e.

Arra van ilyenkor lehetősége a biztonsági őrnek, hogy lopás gyanúja esetén a vele együtt nem működő személyt a rendőrség kiérkezéséig visszatartsa.

2023. szept. 29. 15:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Táskát sem nezheted át, rendőrt kell hívni és kell a kamera, vagy bizonyíték, hogy lopott.
2023. szept. 29. 16:03
 4/7 anonim ***** válasza:
47%
Ha nem loptam, akkor gond nélkül megmutatom, nincs minek csinálni a fesztivált, a biztiőr a munkáját végzi. (Nem szoktam lopni amúgy) Ez esetben gyanús, de nem téged károsított meg, szóval legyen a főnököd baja.
2023. szept. 29. 16:09
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem tök oké, hogy elkérted, csak a legtöbb ember ilyenkor annyira ideges - még akkor is, ha ártatlan - hogy simán rosszul reagál, vagy felmutatja a blokkot fordítva, meg a nagy részük egyébként is el van foglalva a saját kis életével, és azt se tudja, merre van arccal. A munkádat végezted.
2023. szept. 29. 16:19
 6/7 anonim ***** válasza:
4, milliószor veszek át netes rendelést boltban, amiről előre megvan a szla
2023. szept. 29. 16:35
 7/7 anonim ***** válasza:

A főnöknek egyből mondtam volna:

Jó! Akkor ezek szerint a riasztó megszólalása esetén NINCS TENNIVALÓM. Köszönöm. A továbbiakban így járok el!

2023. szept. 29. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!