Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sose gondoltatok arra milyen...

Sose gondoltatok arra milyen jó lenne egy szabályok nélküli poszt apokaliptikus világban élni?

Figyelt kérdés

Gyerek korom óta néha gondolok erre hogy de jó lenne ez a totális összeomlás.

Mert a társadalom a szabályai és normái megoritenek.

Vagyok a totálisan szabad életre.

Hogy tényleg a szó legszorosabb értelmében azt csináljak amit akarjak

Mások is vannak így?

#Posztapokalibtikus vilag
2023. szept. 28. 18:54
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
Ez az úgynevezett háztáji is szinte eltűnt a XXI. századra. Egyénre lebontva a falusi ember ökológiai lábnyoma nagyobb, mint egy városié. Ha van disznóvágás, az is már csak a buli meg a nosztalgia kedvéért. Egy nagyon idős házaspárt ismerek akikre még rá lehet mondani, hogy háztáji. Meg akik probálkoznak ezzel-azzal, de egy idő után azt mondják nem kínlódanak vele munkahely mellett. Ezenkívül a falu határában foglalkoznak állattenyésztéssel. Vannak marhák, kecskék, bárányok, de nem látunk belőle az asztalon semmit. Megyünk a sarkiba, vagy a multihoz sertéshúsért. Már a tejeskocsi sem jár, mint régen.
2023. szept. 30. 07:42
 32/45 A kérdező kommentje:

Nagyobb az ökológiai labnyomunk falusikent ez tény.

OTP bank alkalmazás mostmar csinál olyat hogy a kartyakolteseid után kiszamolja a karbon labnyomod mivel latja hol koltod el a penzed én nekem 771 kg szendioxid az átlagom

A magyar átlag 551kg

Mivel mindenhova kocsival járunk,dolgozni szórakozni sőt én meg játszótere is be szoktam vinni a gyerekem a városba mert ott több a gyerek jobban eljatszik.

Tudom luxus a folyamatos kocsikázás de ebben a mai felgyorsult világban nem tudsz mit csinálni van egy betegen kialakult rendszer aminek meg kell felelni mert jelenleg nincs más út.

De ha lenne valami hatalmas vilagvaltozas ez változhatna.

2023. szept. 30. 08:16
 33/45 anonim ***** válasza:
A karbon lábnyomot felejtsd el. Egy British Petrol (az olajcég) marketing kampányban találták ki, és volt a célja hogy a civil embereket is tegyék felelőssé a környezetszennyezésért, ezzel levéve magukról a támadásokat, hogy mennyire szennyező az olajkitermelés és minden ami ezzel kapcsolatban jár (pl. a tankerhajó balesetekkel mindig ökológiai katasztrófa jár), ne csak őket baszogassa as Greenpeace. Nehogy már emiatt érezz bűntudatot.
2023. szept. 30. 08:50
 34/45 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor tudatosan lett a paraszt egy másfajta függőségbe taszítva vagy sem? Elég kései gyerekként, nagybátyám elbeszélései alapján, nagyapám makacskodott. Nem egyezkedett a TSZ-el, összeverték, börtönben is ült. Aztán irány az iparváros. Lassú öngyilkosságba kergették.
2023. szept. 30. 10:05
 35/45 anonim ***** válasza:
Modernkori feudalizmus a 21. században, újratöltve.
2023. szept. 30. 16:58
 36/45 anonim ***** válasza:

"A karbon lábnyomot felejtsd el. Egy British Petrol (az olajcég) marketing kampányban találták ki, és volt a célja hogy a civil embereket is tegyék felelőssé a környezetszennyezésért, ezzel levéve magukról a támadásokat, hogy mennyire szennyező az olajkitermelés és minden ami ezzel kapcsolatban jár (pl. a tankerhajó balesetekkel mindig ökológiai katasztrófa jár), ne csak őket baszogassa as Greenpeace."

PONTOSAN! De ez az egész öko-hülyítés is erről szól globális szinten!

A "nagyok" már rég tönkretették, amit tönkre kellett, csak most még próbálnak masnit kötni a szarra!

2023. szept. 30. 17:03
 37/45 anonim ***** válasza:
Az 1950-60-as évektől kezdték el végleg ledarálni a nagycsaládokat. Bár az államkapitalista gulyáskommunizmus egyik pozitívumának mondható következménye, hogy nem aratott ebben elsöprő eredményt. A gyereknevelés valóban egy kis közösség feladata lenne. Többek közt arra kéne nevelni a gyereket hogyan éljen meg közvetlenül egy adott területen, nem pedig a harácsolásra. Nem arra, hogyan nevelj még nagyobb kizsákmányolót. Szeretnék "jobbat" a gyerekemnek....
2023. szept. 30. 18:25
 38/45 anonim ***** válasza:
2023. szept. 30. 21:09
 39/45 anonim ***** válasza:
Meg szoktam kapni, hogy mennyire tehetséges vagyok a szakmámban. Miért nem megyek ki nyugatra, megkereshetném a 1,5-2 milliót is. Rejtegetnem kell a cinizmusomat. Tojok a fejlődésre, meg a "jobblétre". Ugyanakkor anno elvették a földet, ezért ki nem megyek a kiskertbe. Van amúgy kb. 300 négyzezméter, de kapitalizmus mellett nincs hozzá energiám. Nem értek ehhez a képtelen versenyhez, de a régi tudások sincsenek már meg.
2023. okt. 1. 09:38
 40/45 A kérdező kommentje:

Elvileg egy focipalyanyi terület kell /fő egy egész éves élelmiszer ellátáshoz.

Régen nagyon gondolkodtam rajta mikor egyedülálló voltam.

Vehetem volna egy nagy 8000 nm telket egy áram nélküli de jó állapotú házzal elege ritkán lakott részén

egykis befektetésel lehetett volna tyúkot kecskét tartani

Kukoricát krumplit és zöldséget termelni

Gyümölcsfák már voltak is a telken .

Jó lett volna csak nem egyedül.ha azt valasztom 20 éves koromtól ameg élek egyedül lettem volna .

És inkább családot választottam és ezt a "rendes " robot eletett

Néha azt érzem jól döntöttem néha azt hogy nem

Abban bízom hogyha felno a gyerkőc eltudja kezdeni a független eletett férjhez megy stb .

Akor talán meg leszek olyan egészséges hogy belevagjak ebbe a koltozesbe és önellátó vagy részben önellátó gazdálkodásba.

2023. okt. 1. 10:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!