Milyen gyakran illik visszaírni egy barátnak? Mi van, ha már tehernek érzem annyit ír?
Figyelt kérdés
Van egy netes haverom/barátom, akivel időnként gamelek, és akkor tök jól elvagyunk. Azonban ő a köztes időkben is folyton csevegni akar. Szinte 5 percenként ír. Nekem meg már teher állandóan válaszolgatni. Lenémítottam. Ha napi 2-3x írok vissza, az bunkóság? Másoknak sem írok gyakrabban, nem vagyok egy nagy messengeren lógó alak, de mások nem is keresnek ilyen sokszor.2023. szept. 20. 15:24
1/7 anonim válasza:
Dehogy bunkóság. A legtöbb embernek van élete és nem ér rá minden nap végig chatelni.
2/7 anonim válasza:
Nem bunkóság. Ha esetleg szóvá teszi, írd meg neki, amit itt is leírtál. Hogy nem nagyon érsz rá.
3/7 anonim válasza:
Egyénfüggő, amennyire ráérsz és amennyire akarsz. De ezekről beszélgess el vele is hogy tudja, és ne legyen se fölös 5 percenként írogatás, se pedig sértődés. Mármint hogy te nem lógsz annyit a gép előtt. Egyébként a némítás maradjon szerintem, aztán reagálj mindig ahogy időd és kedved engedi. Ha tudja mi a helyzet, illene alkalmazkodjon is hozzá, idővel.
4/7 anonim válasza:
Napi 2-3 irás? Még egy is sok. Én pl. hetente 2-szer irok vissza, de csak röviden.
Van fontosabb időtöltésem minthogy neten elmélkedjek a napi dolgaimról.
6/7 anonim válasza:
Annyit tegyél meg, hogy beszélsz vele erről, és ne letámadd, hanem mondd meg neki értelmesen, higgadtan, hogy te nem érsz rá olyan gyakran csevegni, és ugyan nem vagytok olyan szinten barátok, de a legjobb barátoddal sem csevegnél nonstop, van munkád... stb. Amikor ráérsz, válaszolsz, és ez többnyire x időszakban van (pl. este, hétvégén...). Normális ember meg fogja érteni, ha meg nem áll le akkor sem, miután te szépen megmondtad neki, mi a pálya, akkor ignorálhatod. Bizonytalanságban ne hagyd, szóval ne csak szó nélkül ghostold, mert akkor ráerősít, nem fogja érteni, mi a baj.
7/7 anonim válasza:
Szerintem minden barátommal lefolytattuk már ezt a beszélgetést, aki ilyen, és ennyire gyakran ír. Hogy némán vannak, majd este megnézem, elolvasom, válaszolok. De egyszer egy nap.
Én is van, hogy négyszer írok egymás után egy barátomnak, vagy épp írok egy kisregényt, ha történt valami. De nem várom el, hogy azonnal válaszoljon, majd ha ráér, elolvassa, válaszol, ha akar.
Nem bunkóság. És az időintervallum is relatív, nálam simán belefér az, hogy naponta válaszolok embereknek, másoknak meg 2-3 nap fér bele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!