Min spórolsz/spóroltok?
Mindenféle tippet, ötletet szívesen fogadok, írjunk minél többen.
Válaszokat előre is köszönöm.
buli, szórakozás, utazás
tervezem:
hogy új folyószámlákat, biztosítást, telefon, net szolgáltatót váltsak, ami ár-értékarányban jobb
magam sütök kovászos kenyeret - egészségesebb, jóval olcsóbb, mint a silány bolti legolcsóbb egészségtelen, plusz a jó minőségű kenyér nem is igényel drága felvágottat, vajjal is nagyon fenséges.
sportolok (kardio, gyógytorna stb.) nem kell majd betegeskedésért fizetni.
Nem veszek orrba-szájba új cuccot, ill. használtan vásárolok: Laptopom több mint tíz éves, ha a win10-et már nem támogatják, hát átállok Ubuntura, és nem veszek egy új gépet, amikor ez is jó, csak éppen a Win 11 nem akarja támogatni.
Telefon szintén ősrégi.
Lemondtam a kábel TV előfizetést.
Nem járok fodrászhoz,csak 2 évente, hosszú egyenes hajam van. (N)
Ruhát csak turkálóban veszek.
Nyaralni csak sátorral mentem, kempingbe. (Rájöttem, hogy sok jó kemping van Magyarországon.)
Sokat járok biciklivel.
Sportolni szabadtéri ingyenes edzőgépekre járok.
3 alkalommal is felhasználom a sütőolajat (használat után leszűröm és elteszem).
Nem iszok alkoholt, üdítőitalt, semmi mást, csak vizet.
Nem dohányzom.
Jaj, a hajamat nekem is a tesóm vágja, nem egy nagy fodrász, de nekem megfelel.
A másik érdekesség: nem használok sampont. Tök felesleges. Minél többször mos samponnal az ember hajat, annál jobban rááll, felesleges függőség. Valójában nincs rá szükség, csak tiszta víz kell, és hozzáteszem, hogy hajszárító se kell, magától szárad, csak megfésülöm, és kész.
Persze kell egy kis fokozatosság, átmenet, ami kellemetlen, de kb. egy kellemetlen hónap után teljesen rendben lesz, és sokkal egészségesebb lesz a haj, még csak nem is töredezik. Semmilyen cucc nem kell tehát a hajra.
Apróság, de a villanykörtét, de még a neoncsövest sem jó kapcsolgatni, eszelősen, ha az ember kimegy a szobából, mert a felkapcsolás pillanatában többet fogyaszt, mintha folyamatosan égne 8 órán át. Szóval ha tudom, hogy 4 óra múlva visszamegyek, akkor nem kapcsolom le. Az amortizációról nem is beszélve.
Amit lehet magam javítok meg, nem hívok minden szarra szakit, és nem veszek rögtön másikat.
Biciklivel közlekedek, ill. közösségi közlekedéssel, autóm nincs is, és nem is vágyok rá.
Telefonból és laptopból nem a legszuperebbet választom, hanem azt, amire szükségem van. Ahogy írtam már, mindkettőből egy ezeréves van, de megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!