Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ilyen képességekkel egyáltalán...

Ilyen képességekkel egyáltalán el tudok valahol helyezkedni?

Figyelt kérdés
Eddig 2 nyelvvizsgám, érettségim és egy germanisztikus BA végzettségem van. Most kezdtem meg az egyetemet germanisztika mesterszakon és mellette idegenvezetői tanfolyamot végzek. 2 és fél év tapasztalatom már van Call center-es értékesítőként. Nem mondanám hogy a nyelveket tökéletesen beszélem. Angolt átismételtem az utóbbi hónapokban, azzal meg tudom értetni magam kb B2 szinten, korábban C1-es nyelvvizsgát tettem le, de már sajnos felejtettem. Németemen is van még mit csiszolni bőven, anyanyelvű beszélőket nehezen tudok megérteni. A mesterszak elvégzésével elvileg meg lesz a C1-em, úgyhogy van remény, hogy 2 év alatt sokat fogok fejlődni. Sajnos eléggé egy se hall se lát Dömötör típusú ember vagyok. Lassú felfogású, figyelmetlen, ami sajnos a munkámban is megmutatkozott, de legalább szorgalmas.

2023. szept. 17. 14:34
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Ha két idegeny nyelv ismerete mellett ez a kérdés felmerül, akkor van miért aggódni.

Azon viszont kissé meglepődtem, hogy germanisztikán csak mesterszakkal van meg a felsőfok.

2023. szept. 17. 14:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
#2: alapszakkal is megvan már a C1, ezt rosszul tudja a kérdező
2023. szept. 17. 19:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy el tudsz. Van mindened, tapasztalatod is, szépen képzed is magad, ahogy tudod. Egyébként is nehéz munkát találni manapság, úgyhogy lehet eltarthat egy ideig.

Nem csak a hiperszuper zseni embereknek van jó munkájuk.

2023. szept. 17. 20:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, legyen több önbizalmad, el fogsz tudni helyezkedni.

Én a helyedben továbbra is dolgoznék a nyelvtudásomon, de tanulnék valami kézzelfoghatóbbat is mellé, hogy könnyebb legyen az elhelyezkedés. Lehet, hogy ez az idegenvezetői képzés is elég lesz hosszú távon, nem tudom, de jó idegennyelv-tudással szerintem érdemes pl. logisztikát vagy turizmust is tanulni, vagy elmenni olyan irányba, ami sok cégnél jól jön, pl. HR, könyvelés stb.

#1: Én úgy tapasztaltam, hogy ma már sajnos nem elég önmagában a nyelvtudás, mert egyre nagyobbak a követelmények a munkaerőpiacon, és előbb vesznek fel egy pozícióra egy olyan embert, aki pl. kevésbé tökéletes nyelvtannal beszél egy idegennyelvet, de mellé egy konkrét(abb) szaktudása is van, mint egy olyat, aki nagyon jól beszél, de semmi szaktudása nincs, vagy emellett tapasztalata sincs sok. (#2-es válaszoló voltam, korábban elírtam.)

2023. szept. 17. 21:06
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
SSC
2023. szept. 17. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!