Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha buta vagyok mit dolgozzak?

Jázminhollosi kérdése:

Ha buta vagyok mit dolgozzak?

Figyelt kérdés
Ez a kérdes teljesen komoly. Elég buta ember vagyok. Vagy legalábbis mindenki ezt mondja nekem. Jó jegyeim vannak de az nem azt jelenti hogy okos vagyok, sajnos. Mit tudnék dolgozni amihez nem kell sok ész? Azért jó lenne ha meg is tudnék élni belőle. Havi 120ezer ha meglenne az pont elég lenne.. Mert ha például irodában kéne dolgoznom mindent elrontanék ott. Még azt sem tudom hogy kell használni egy nyomtatót. Akkor már a gépek használatáról ne is beszéljünk.. Valaki valami ötlet?

2023. szept. 15. 20:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

Havi 120ezer ha meglenne az pont elég lenne..

Ezt te se gondolod komolyan, ugye?

Még rezsi fizetés után is nevetségesen kevés ez, fele elmegy kajára.

A jó jegyek pedig sosem jelentik azt, hogy okos valaki. Mindenki képes arra, hogy leüljön a seggére és bemagoljon több száz oldalnyi hasztalan fszságot, csak valaki lusta erre. Ismerek olyan embert, akit 11. osztályban ki is rúgtak a gimiből rossz magatartás/tanulmány miatt erre ma ott tart, hogy évente 3-4 nyaralás külföldön.

2023. szept. 15. 21:02
 12/17 anonim ***** válasza:
71%
12e. És hol fogsz lakni? A híd alatt?
2023. szept. 15. 22:44
 13/17 anonim ***** válasza:
78%

Egy percig se aggódj ezen lol.

Kb mindenhol vannak tajparasztok, olyanok akikről azt se tudnád elképzelni hogy képesek önállóan életben maradni. És NEM csak minimálbéres munkásokról beszélek, hanem olyanokról is, akik szarrá keresik magukat.

Még fiatal vagy, full tapasztalatlan, ezért nyilván aggódsz hogy hogy fogsz boldogulni az életben, de hidd el, hogy ha még buta is vagy (de kétlem), akkor sem fogsz kilógni a sorból. Az fontosabb, hogy bátor és határozott legyél, ne kérdőjelezd meg magad, mert a félénkség az, ami tényleg tönkre tudja tenni az embert.

Egy buta de talpraesett embernek ezerszer sikeresebb élete lesz, mint egy okosabbnak, aki tele van gátlásokkal.

Szóval találd ki hogy mi érdekel, és tanulj annak. Bátran, ne kételkedj magadban.

2023. szept. 15. 23:18
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz az alatt, hogy buta vagy?

Lehet, hogy nem vagy igazán buta, csak kevés az önbizalmad, az önismereted.

Mindenkinek megvan a maga erőssége és gyengesége. Azt mondod, hogy jó tanuló vagy, akkor gondolom, azt is jelenti, hogyha rendesen megtanítják pl. hogy kell használni egy nyomtatót, hogy a példádnál maradjak, akkor képes lennél megtanulni, használni.

Lehet, hogy bizonyos dolgokat azért nem tanulsz meg, ill. nem mersz csinálni, mert szorongasz. Ha mindenki azt mondja valakiről, hogy buta, akkor hajlamos az ember elhinni magáról, és úgy is viselkedni.

Tehát első körben az ezzel járó szorongást kell legyőzni, önbizalmat építeni, önismeretet szerezni.

Nem kell maximalistának lenni, rengeteg ember azért nem vág semmibe, nem csinál semmit, nem tanul semmit, mert túl maximalista, és tudja, hogy nem felelne meg magának, és kudarc lenne a vége. Egy nyomtató használatához nem kell tudni szétszerelni atomjaira a gépet és onnan összerakni, azt illik tudni, hogyan kell berakni a papírt, meg ilyenek, de azt egyszer megmutatják, már tudod, sok típus másképp működik, így ez természetes is.

2023. szept. 16. 07:13
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Ne etessetek a trollt
2023. szept. 16. 07:44
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
#15 Ez mitől lenne már troll kérdés....
2023. szept. 16. 10:38
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem is többen mondták már,hogy konkrétan hülye vagyok,ami elég rosszul esett,aztán rájöttem,hogy ezeknek az embereknek saját magukkal van bajuk,türelmetlenek,rögtön ítélkeznek,nem akarják más oldalról is megvizsgálni a dolgokat.Lehet nem vagyok egy professzor,alapvetően lassabb típus vagyok,de sokkal többre vagyok képes,mint amit hittem magamról,inkább az önbizalmammal van baj.Ugyanígy,neked is az önismerettel való foglalkozást ajánlom.
2023. szept. 17. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!