A boomer generáció miért ilyen buta?
A legtöbben írni sem tudnak.
Szégyen vagy nem de anyukám is 70 éves lesz idén és basszus a “hagyjuk” szót úgy írja,hogy “hadjuk”.
Rettenetesen helytelenül ír.
Ez miért van? Ennyire nem tanult ez a generáció nyelvtant?
Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy anyu ápolónő volt.
Hogy a fenében volt valaki ilyen nyelvtannal ápolónő?
Mármint azért ott az ember egy minimális tudást azért elvárna, nem?
Nem tudom, a mi családunkban pl ez a generáció mérnökökből áll...
Kétlem hogy rá lehetne mondani egyik generációra is, hogy "na ezek butábbak, mint a többi". Márpedig az idősebbek a fiatalokat butázzák, a fiatalok meg az idősebbeket.
De az is előfordul, hogy idősebb korban már kiesnek dolgok. Pl nem azért nem tudja leírni anyukád a hagyjuk szót, mert sose tudta leírni, hanem mert mondjuk évek óta nem írta le, aztán ilyen idős korban már kiesett neki, hogy hogy is kell.
Kérdező!
Visszakérdezek:
Egyes gyerekek miért olyan buták, hogy a saját anyjukat lejáratják és szapulják a helyesírás miatt, miért nem tisztelik a saját szüleiket ?!
Anyád lehet, hogy nem tud helyesen írni, de valszeg nem csupán elvisel téged, hanem szeret is és már az is szép teljesítmény..
Na ide figyelj.
Amíg nem tudtok valaki életéről egy fikarcnyit sem addig nem kellene “telebaszott gyerek”-nek nevezni valakit.
4 éves koromig azt néztem ahogy anyu és apu késsel akarják megölni egymást.
Utána anyu érzelmi manipulációjában nőttem fel.
Napi 2 doboz cigifüstben csukott ablaknál 18 éves koromig.
Engem okolt,hogy miattam ment tönkre az élete mert megszülettem és azt is elmondta,hogy elakart vetetni.
Szóval kicsit óvatosabban a szavakkal.
L
"a “hagyjuk” szót úgy írja,hogy “hadjuk”."
Mi régen még úgy tanultuk, hogy "vagyok" és "milyen", a fiatalok már azt írják, hogy "vok" és "mien". A Z generáció pedig már csak annyit ír, hogy 💀 és 😂. Igazad is van és nincs is, több évtized alatt jelentősen megváltozik az írott és beszélt nyelv is.
De miért az a legnagyobb gond, hogy ki hogy ír?
Szerintem sokkal mélyebbről kellene kezdened a saját önismeretedet. Csak még nem tartasz ott sajnos.
"Hát ez nem jött be mert pont,hogy nem szeret."
Nem csodálkozom rajta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!