Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A boomer generáció miért...

A boomer generáció miért ilyen buta?

Figyelt kérdés

A legtöbben írni sem tudnak.

Szégyen vagy nem de anyukám is 70 éves lesz idén és basszus a “hagyjuk” szót úgy írja,hogy “hadjuk”.

Rettenetesen helytelenül ír.

Ez miért van? Ennyire nem tanult ez a generáció nyelvtant?

2023. jún. 9. 21:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%

Aha. Szóval a kommented alapján egyértelmű, hogy itt te nem a boomerekről akarsz beszélni. Neked anyáddal van bajod és csak rá akarsz köpködtetni minket is, de kellet valami ürügy. Oké.

Már megint egy mentálisan sérült ember, aki valakire rá akarja borítani a traumáit. Ez az oldal nem terápiás csoport.

2023. jún. 9. 21:50
 12/24 anonim ***** válasza:
76%

Hiába lett lepontozva a 13-as, mert számomra is egyértelmű, hogy a kérdezőnek a saját anyjával való viszonyát kellene rendeznie, aminek nem helyesírásbeli okai vannak....

A kérdező azért haragszik az anyjára, mert állítása szerint őt nem szereti, ezért aztán talált valamit, amiért közös utálkozásra hívhatja fel a gyakori népét, de ez most nem jött be..

2023. jún. 9. 22:01
 13/24 anonim ***** válasza:
67%

"Ez miért van? Ennyire nem tanult ez a generáció nyelvtant?"

hat elemi volt a szokásos akkoriban. egy érettségivel kiskirálynak számítottál.

2023. jún. 9. 22:03
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Boomer korszakba tartozik az 1946-1964 között születtek.

Azért itt is jó lenne nem egybe mosni mindenkit.

Apai nagybátyám diplomás mérnök, anyai nagybátyjám egy alkoholista festő. Apukámnak ugyan nincs diplomája, viszont kiválló a helyesírása és a fogalmazása. 62 évesen is simán visszamond fejből verseket, amiket még iskolában tanult.

Viszont párom apja kőműves, aki megint nem egy művelt ember. Hasonló, mint anyai nagybátyjám, azon az értelmi szinten vannak.

2023. jún. 9. 22:14
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha csak a Kérdező anyja nem 1945 előtt született, akkor sajnos nincs igazad. Ugyanis 1945 után már nem volt 6 osztályos elemi iskola, hanem 8 osztályos általános iskola lett.

Én például 75 éves vagyok és kerületi helyesírási versenyt nyertem általánosban, mégis vannak szavak amikben már bizonytalan vagyok.

2023. jún. 9. 22:22
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Ennek semmi köze a generációhoz, minden generációban vannak akik helyesen írnak és vannak akik nem.
2023. jún. 9. 23:18
 17/24 anonim ***** válasza:
90%
Adottság, hogy ki miben jó. Ha csak magamból és testvéremből indulok ki nekem sosem volt gondom iskolában a helyes írással, nyelvtannal. A matekkal, fizikával annál több. Tesóm matek, fizika zseni volt. Írásban most is csinál hibákat. Valahogy nem érzi a hosszú és rövid maganhangzókat. Ettől még nagyon okos. Senki sem lehet jó mindenben.
2023. jún. 10. 00:36
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
#15 jogos, kicsit idősebb generációt gondoltam valamiért
2023. jún. 10. 01:07
 19/24 anonim ***** válasza:
86%

Megértél egy önvizsgálatra, - kérdező!

Sok "boomer" mellett labdába nem rúghatsz - úgy helyesírásban, mint értelemben, - de ezt félretéve is: a betegeket ápolni szokták - és nem teleirkálni!

Ha csak egyetlen egy ember teljes gyógyulásából is kivette a részét az anyukád, már akkor hasznosabb volt a léte, mint ha helyesen írt volna rá bármire is bármilyen értelmetlen dolgot.

Nem kicsit vagy sutyerák!

2023. jún. 10. 05:27
 20/24 anonim ***** válasza:

Az emberek ritkán változnak, ha már kialakult az egyéniségük, de a helyesírás szabályait az idők folyamán már számolatlan alkalommal átirkálták.

Vegyük alapul magát, a Himnusz szövegét!

Mit tanítottak - nádpálcával - az idős embereknek?

Mi a mai valóság?

Mit tud visszaadni az idős korosztály abból, amit tanítottak neki?

Mit tud visszaadni az, aki nem régen került ki iskolából?

Mik voltak akkoriban - összességében - a normák?

Mik a mai világban támasztott követelmények?

Igazságtalan, buta ember vagy - kérdező!

2023. jún. 10. 05:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!