Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek jobb volt az élet...

Szerintetek jobb volt az élet a 90-es és a 2000-es években mint napjainkban?

Figyelt kérdés
Mi volt jobb?
2023. szept. 13. 21:17
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
89%

De emlékszem régen az interneten tudtam ismerkedni. Számított a személyiségem, kevésbé volt húspiac, nem csak a külsőségek kellettek. Volt már MyVip meg Iwiw, de messze nem ez az Instagram komptibilitás ment. Ma már ha nem vagy "kompatibilis" akit mutogatni lehet, szóba se állnak veled. Lószar nem számít a belsőd, gondolataid, hogy milyen ember vagy, csak az, hogy nézel ki.

Meg egyszerűen elvesztem mint ember a forgatagban. Régen sokkal egyszerűbb volt minden. Ott volt az 1-2 barát, család, aztán elvoltunk.

2023. szept. 13. 21:47
 12/37 anonim ***** válasza:
87%

Az volt a legbekesebb idoszak.

Vege volt a haboruknak EU-ban nagyjabol, kadarrendszer ment ki a szocializmus elemeivel. Demokracia jegyei kezdtek beszivarogni, akkor meg a Fidesz normalis volt, nyugatias raadasul. Semmi baj nem volt veluk. Kezdtunk nyugatiasodni kb. mindenben, kultura, kereskedelem, szokasok meg persze beadtuk a az EU tagsagi kerelmet 1994-ben, kapcsolatot letesiteni veluk komolyabban. Ezt jovahagytak es vegul 2003 ban nepszavazassal 84%-kal megszavaztak a csatlakozast.

Vegre nyugalom lett, nem volt ekkora kaosz, mind amit most a Fidesz muvel, meg amit az Oroszok. A magyarok hogy mondjam, talan egysegesebbek voltak - a nep. Most mar nagyon szetvaltak, csufoljak egymast, utaljak egymast. En 94-ben szulettem.

Nagyjabol lattam a valtast 2010 elottrol utanra. Es mar kell mondjam, mar visszafele kezdunk menni belpolitikai berendezkedesben, kommunizmus szeru de megsem teljesen az, inkabb autokrata rendszer. Borzaszto. Rettenetes arak amirol papolhat barki, de a Fidesz eszetlen gazdalkodasa tehet az elmult 13 ev alatt meg a lopkodasok miatt, az inflacio, es hogy nem kapunk/kaptunk parszor megfelelo mennyisegu EUs tamogatast jogosan - mert nem tartjuk be azokat amiket az EU kikotott amibe MI egyeztunk bele 94-ben.

De ebbe nem megyek melyebben bele, ez nem politika. Persze 94 ben hogy tudnek errol? Ugy hogy szuleim/nagyszuleim is meseltek.

2023. szept. 13. 21:50
 13/37 anonim ***** válasza:
73%

Annak ellenére, hogy politikailag akkor reményteljesebb volt az ország jövője, sokkal jobb ma.

A 90-es évek elején rengeteg ember veszítette el a munkáját, virágkorukat élék a kopasz, agyatlan, gerinctelen vazzevállalkozók, illetve kispályás gengszterek, nagy volt a létbizonytalanság.

Zenében lokális mélypont volt a 90-es évek a 80-es évek sokkal jobb felhozatala után, a 2000-es évek szintén jobb felhozatala előtt, főleg itthon, utólag persze vicces nosztalgiázni az anyira rossz hogy az már jó előadók számain.

Már megjelentek a nyugati dolgok, de egyrészt a többség csóró volt hozzájuk, másrészt azt majmolták az újgazdagok és a szűk középréteg, ami nyugaton a proli szint volt, lásd meki, sportmárkák utcai viseletként, nyugaton kommersz édességek (pl. Milka csoki).

A divat elképesztően igénytelen volt és erőltetett, pl. űrhajós cipők, csicsás, nagyon nem praktikus ruhák.

Persze sokan nosztalgiáznak, én is nosztalgiázok, mert sokunknak fiatalabb kora volt, de ha jobban megnézzük a gagyiság abban az évtizedben volt csúcson.

2023. szept. 13. 21:50
 14/37 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem 2006-ig volt jó, te tény, hogy a '90-es évek voltak a legjobbak. A '90-es években elkezdett fejlődni-változni az ország gazdasági-társadalmi-kultúrális, stb. szinten, jöttek az új autók-stílusok-üzletek, stb.-k. A 2000-es évek közepéig ez nagyon látványos volt, az EU-ba belépés is lassan elkezdte a hatását kifejteni, ezért volt másabb/jobb.
2023. szept. 13. 21:56
 15/37 anonim ***** válasza:
93%

Gyerek voltam akkor, nem volt rossz, nekem ami bejött, hogy mennyi újdonság volt folyamatosan, és elérhető az átlagemberek számára is, nem olyan volt a technológia fejlődése, mint most, hogy ami hihetetlen újdonság, az megfizethetetlen, max olvashatsz róla, hogy ilyen is van már.

De felnőttként nem éltem akkor, szóval nem tudok viszonyítani, nekem most is jó, nincs bajom. Mármint az én életem rendben van, nem vágyódom a múltba vagy akármilyen másik életbe, a világgal vannak bajok, de nem idegesítem magam olyan dolgokkal, amik nincsenek rám hatással.

2023. szept. 13. 22:09
 16/37 anonim ***** válasza:
85%

Jobb volt. :)

Szerdánként szaladni az újságoshoz sztár sport újságért, dragon Ball nézés, a kis 386-os pc-m, 40 játékkal, minden ezerszer jobb volt.

2023. szept. 13. 22:25
 17/37 anonim ***** válasza:
91%

#8 Mert mindent automatizáltak.

De ahol kellett volna, azt nem csinálták meg.

Most már a fidesz ne is csinálja. Csak szándékosan elb@szná mégjobban. Majd valamelyik ellenzék megcsinálja.

2023. szept. 13. 23:42
 18/37 anonim ***** válasza:
82%

Nekem az az érzésem hogy sokakból a nosztalgia szól, kb mint mikor papám mesélt az évtizedekről amikor fiatal volt. Amivel semmi gond nincs, de azt mindig érdekes hallani hogy az idősebbek azt mondják hogy ,,de a mostani kor sokkal rosszabb mint (helyettesítsed be a saját fiatalságod évszámát)”

Én szeretem a 20 as éveket, akár pár 100 ezer forintból el lehet jutni olyan helyekre amik évtizedek előtt elérhetetlenek voltak.

És ha valaki szeretne emberi kapcsolatot akkor ma is van rá lehetőség. Pl ha utazok sokszor Airbnbn szobát bérlek ahol van lehetőségem beszélgetni a hostal ami mindig nagy élmény.

Randik terén persze megvan a felszínesség, de nem egy tinderes randin voltam ahol nagyon jól el tudtam beszélgetni emberekkel.

Ha érdekel valami akkor bármikor van lehetőségem online csoportokhoz csatlakozni vagy esetleg elmenni eseményekre ahol másokkal találkozok akiket érdekli az adott téma.

És még sorolhatnám. Nekem személy szerint a mostani évtized szimpatikusabb mint a többi.

2023. szept. 14. 00:01
 19/37 anonim ***** válasza:
72%
Nekem most a jobb. Nagyon tetszenek az új technikai vívmányok, és alig várom, hogy nagyobb teret hósítson az MI.
2023. szept. 14. 02:33
 20/37 anonim ***** válasza:
64%
Ja ja régen minden jobb vót!!! Most sem kötelező internet függőnek lennetek. Ti válaszátok ezt, mások meg élnek.
2023. szept. 14. 08:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!