Akik arra hivatkoznak hogy azért nem edzenek mert elfárasztja őket a fizikai munka miért nem mondják egyszerűen hogy nem érdekli őket a testépítés?
Lehet, hogy tényleg elfáradnak?
Én nem testépítek, de edzek (kislány vagyok), és engem azért szedtek szét másik kérdésnél, mert nem lépcsőzöm. Ne érts félre, nem akarom védeni azokat, akik beszólnak a testépítőknek - nekem az nem tetszik a fizikai munkásokban, hogy borzasztó szar kajákra mondják, hogy kell az energia -, de nincs mindig mindenkinek mindenhez kedve. Imádok erősíteni, de a kardiot gyűlölöm.
Fizikai munkás azért eszi azt amit eszik :
8-10 órán át le van terhelve. Ahhoz bizony energia kell. A kaja idő nem teszi lehetővé, hogy több mázsát " legeljen". A testedzés átlagban 1 órán át tart. Utána lehet akár 7 órán át " legelni".
A kérdésben a kettő nem zárja ki amúgy egymást, kicsit így értelmetlennek hangzik nekem.
Amúgy megnézném én a gyúrósokat letolni egy 8 órás munkát úgy rendesen. Teljesen más mint az edzés, mert az tényleg az esztétikára megy rá, a munka meg a hatékonyságra. Az első óra után belefulladna a munkába a legtöbb testépítő, persze lehetnek kivétek.
én edzek heti 3x fizikai munka mellett, elég kemény egész napos meló után lemenni.
Az a baj, hogy gyúrásnál oké, hogy kitudsz nyomni 100kg-t fekve, de fizikai meló teljesen más. Ahogy írják, órákon át tartó gürizés.
Kajálni se tudsz úgy, nehéz étrendet tartani így, ezért próbálom a legegészségesebb opciót kihozni belőle.
Testépítő nem vagyok, csak egy átlag ember, aki szeret edzeni, és jobb formában lenni, mint a nagy átlag :)
Az edzés és a testépítés nem egészen ugyanaz.
Én sem vagyok - a példa kedvéért - szembetűnően izmos, még sem okoz különösebb gondot az, hogy kilométereket kocogjak le 50+ -osan.
Kevered a szezont a fazonnal!
Kemény fizikai munka mellett nem feltétlen kell sport szerintem.
Azonban rendszeresen futó, bicajozó (bár ez főleg közlekedési eszköz nálam), futás-specifikus erősítéseket végző emberként nekem is fura, hogy a "gyúrósok" csak a "gyúrást" nevezik edzésnek.
Mások az összes sport-alkalmat edzésnek nevezik. ;)
6os vagyok, logikusan belegondolva, így is brutális le vannak terhelve a fizikai munkások izületei, sportolásként talán valami izületbarát lenne a legjobb, pl úszás.
De nekem a kondizást osztotta a sors :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!