Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyit tudtok félre tenni...

Mennyit tudtok félre tenni havonta?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, nemrég végeztem az egyetemen és 3 hónapja kezdtem az első munkahelyemen. Átlagos fizetésem van, de mindenki, akit kérdeztem, azt mondta, hogy kezdőként jónak számít, amennyit kapok. Albérletben lakom, ami szintén jó árban van, 120-at fizetek mindennel együtt egy másfél szobás lakásért. Mégsem tudok annyit félre tenni, amennyit szeretnék. Belegondoltam, hogy ha ilyen léptekkel haladok, sosem lesz saját lakásom, és ez nagyon megijesztett. Kilátástalannak érzem a helyzetet, azon gondolkozom, hogy mi lesz, ha idős koromban is albérletet kellesz keresnem, vagy ha nem találok, mert mindenki inkább fiatalnak ad ki lakást, majd az utcára kerülök. Tudom, ezek még messze vannak, de annyira emészt ez a gondolat, és kilátástalannak érzem a jövőmet. Egész nap ezen kattogok, és egyre erősebb szorongást érzek. Pedig nem verem el sehova a pénzt, nem vagyok bulizós, az ételekből is sokszor az S-Budget vásárolom, nem a prémium kategóriára megyek, igyekszem takarékoskodni. Ti tudtok félretenni? Egyedül vagyok ezekkel a problémákkal, vagy más is küszködik? Lehet, hogy nagyon naiv vagyok, de én egyáltalán nem ilyennek képzeltem a "felnőtt életet". Azt hiszem ez az első igazi pofon, amit kaptam.

23/N

2023. szept. 8. 22:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%
Sajnos sokan vagyunk így, én 26 vagyok és én is albérletben lakok. Ez csak egy garzon, de drágább, mint a tiéd. Nagyon nehéz így ötről a hatra jutni. Sajnos a szüleimnek sincs lakása, szóval nálam nem opció a hazaköltözés sem. Már 5 éve dolgozok és spórolok mindenen, de még mindig csak a 6 millió forint felé közelít a megtakarításom. Ahhoz képest, hogy milyen kevés fizetésem volt, ez jónak számít, de mégsem lehet ennyiből még egy minigarzont sem megvenni. Pedig rengeteg lemondás volt, hogy félre tudjak tenni albérlet mellett ennyi pénzt. Eleve évekig csak szobákat béreltem, de már nem bírtam tovább az idegenekkel élést. Én is kilátástalannak érzem a helyzetet, mert hiába van kicsivel több pénzem minden évben, a lakásárak még nagyobb ütemben nőnek. Amikor elkezdtem gyűjteni még 15 millióért voltak egész jó felújított garzonok, most meg lepusztult szuteréneket is drágábban árulnak... És az csak egy pici 1 személyes garzon, ahol még külön konyha sincs.
2023. szept. 9. 11:11
 12/16 anonim ***** válasza:
73%

Na igen, ahogy a 11es is írja, mérnökként dolgozik.

Én (10es) pedagógusként. Adómentesen örülök, hogy többet kapok, mint 300 nettóban, ha adóznék akkor annyit se kapnék meg nettóban. Ha még szobát fizetnék, autót tartanék fent, jó minőségű ételt ennék én se tudnék félretenni semmit. De busszal járok dolgozni, itthon vagyok, olcsóbb kaját eszek, így tudok félretenni 200at biztosan. Szóval nagyon nagyon nem mindegy, hogy mit dolgozol mennyiért, csak abból lehet kiindulni egyáltalán mennyi a fizetésed, és még te se fizetsz adót (kérdező).

2023. szept. 9. 11:16
 13/16 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudsz félre tenni? Hamarosan nem jár majd a 25 év alattiak kedvezménye se, és még ennyi se lesz a fizetésed. Na majd akkor mi lesz
2023. szept. 9. 11:31
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Hat ha írtál volna konkrét fizetést meg kiadást meg mit dologzol stb még talán segíteni is tudnánk. Vagy írjunk random számokat? Mert aligha segít az ha benyögöm hogy én 700k-t teszek félre per hó. De azt se értem miért akarsz szó szerint egyetemről kiesve már megtakarítani? Szó szerint egy senki vagy még az első munkádon, gyakorlatilag alig létezik olyan állás, ahol ennyire kezdőként jelentős megtakarítást el lehet érni. Még előtted van a karrier építés, ami 5+ év általában.
2023. szept. 9. 16:00
 15/16 anonim ***** válasza:
75%
Magyarország úgy van kialakítva, hogy otthon lakjál a szüleidnél, vagy pedig költözz össze valakivel, és osszatok meg minden költséget 2-felé. Egyedül élés nem megy huszon akárhány évesen senkinek. És ha családot alapítasz akkor meg ígyis-úgyis hitelt kell majd felvenned, szal a következő 20-30 évben ne számíts rá h meggazdagodsz
2023. szept. 9. 17:48
 16/16 anonim ***** válasza:
73%
Igen és csodálkoznak, ha esze ágában sincs sok fiatalnak erre gyereket vállalni és ezt nem oldja meg a 25 alatti szja mentesség meg a Csok. Magunknak sem tudunk egy élhető nívót megteremteni ebben az országban, nemhogy még 1-2-3 gyereknek. Örülök, ha magamat el tudom tartani. Nem lehet mindenki mérnök vagy informatikus.
2023. szept. 9. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!