Mennyit tudtok félre tenni havonta?
23 éves vagyok, nemrég végeztem az egyetemen és 3 hónapja kezdtem az első munkahelyemen. Átlagos fizetésem van, de mindenki, akit kérdeztem, azt mondta, hogy kezdőként jónak számít, amennyit kapok. Albérletben lakom, ami szintén jó árban van, 120-at fizetek mindennel együtt egy másfél szobás lakásért. Mégsem tudok annyit félre tenni, amennyit szeretnék. Belegondoltam, hogy ha ilyen léptekkel haladok, sosem lesz saját lakásom, és ez nagyon megijesztett. Kilátástalannak érzem a helyzetet, azon gondolkozom, hogy mi lesz, ha idős koromban is albérletet kellesz keresnem, vagy ha nem találok, mert mindenki inkább fiatalnak ad ki lakást, majd az utcára kerülök. Tudom, ezek még messze vannak, de annyira emészt ez a gondolat, és kilátástalannak érzem a jövőmet. Egész nap ezen kattogok, és egyre erősebb szorongást érzek. Pedig nem verem el sehova a pénzt, nem vagyok bulizós, az ételekből is sokszor az S-Budget vásárolom, nem a prémium kategóriára megyek, igyekszem takarékoskodni. Ti tudtok félretenni? Egyedül vagyok ezekkel a problémákkal, vagy más is küszködik? Lehet, hogy nagyon naiv vagyok, de én egyáltalán nem ilyennek képzeltem a "felnőtt életet". Azt hiszem ez az első igazi pofon, amit kaptam.
23/N

Szobát bérlek albérlet helyett, idős de rendben tartott autóm van, városon belül biciklivel, távolra ha más akadálya nincs telekocsival járok. Jó minőségű ételeket eszem, amiket viszont magamnak készítek el. Jellemzően nagy tételben vásárolok amit csak lehet.
Áldozom szórakozásra és hobbira is valamennyit.
Havonta kb 200ezret tudok félretenni, mérnökként dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!