Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit kell tenni azokkal a...

Mit kell tenni azokkal a barátokkal, ismerősökkel, akik gyakran napokig nem válaszolnak egy üzenetre, el sem olvassák napokig? Közben látom, hogy online vannak?

Figyelt kérdés
Már egyszer szóltam miatta, de nem változott semmi. Mással is ezt csinálja….

2023. aug. 31. 09:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
76%

"Sajnos az illető fontos, napi programot, szervezést érintő kérdésekre sem válaszol mostanában."

Ezt nagyon megértem. Én is pipa vagyok, amikor egy eldöntendő kérdésre nem tud idebojszintani valamit úgy, hogy látta az üzimet. És akkor állok itt, miatta nem tudok szervezni.

Amúgy az ilyeneket leépítem hosszabb távon.

2023. aug. 31. 11:15
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

“ visszasírom azokat az időket mikor ez a nyomás még nem volt”

Uhh ezt nagyon átérzem. Régen tök oké volt pár naponta belépni msn-re. Most meg kb bűntudattal kellene ülnöm egy konferencián vagy a moziban, mert ott órákig nem chatelhetek pedig sokan elvárnák?? Vicc.

2023. aug. 31. 11:21
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát én pl. nem chatelek. Ismiknek is megmondtam (barátoknak is), hogy erre nincs időm. Vagy nem pont akkor van időm, amikor neki van ideje.

Lehet, hogy őskövület vagyok, de emailt írjon, válaszolok rá, amikor van időm. Ha sürgős, akkor telefonon megbeszéljük pár mondatban.

Moziban, orvosi rendelőben, továbbképzésen pedig lenémítom a telefont is (és pl. ebédidőben is). Meg kell húzni a határokat, különben az ember teljesen szétcsúszik idő terén.

2023. aug. 31. 11:32
 14/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Az teljesen érthető, ha valakinek nincs ideje, dolgozik, három gyerek ugrál a fején stb…. Az sem zavar, ha valaki nem szeret írni, mert róla tudom, hogy ilyen, nem várom el tőle.

Akiről írok, egy barátnő és az utóbbi időben van ez. Állandóan kapkod, rohan, keresztbe az élete.

Mindegy, nem fogok én sem írni, majd hív, ha valamit szeretne.

2023. aug. 31. 11:40
 15/28 anonim ***** válasza:
52%

Nincs olyan, hogy kell vagy kell tenni bármit.

Tedd azt, amit tenni szeretnél.

Én a magadfajtákat nagyon hamar leépítem. Sokszor megesik, hogy sok napig, több, mint egy hétig nem válaszolok senkinek. Nincs rá jelenésem, nem idősszerű, akkor sem ha egész héten gép előtt döglök. Ez normális. Az a nem normális, hogy azt gondolhatod válaszolni kéne. Ő sose vállalt magára ilyen felelősséget. Nekem sose mondta egyetlen ismerősöm sem, hogy ez baj lenne, sose jegyezték meg. Ha te szólnál nekem emiatt, elfogadnám a segítség kérésedet, hogy hogyan old meg ezt magadban, de a munka a tiéd lenne. A te elméd, te felelősséged.

2023. aug. 31. 12:15
 16/28 anonim ***** válasza:

Az a tény, hogy te azt látod, online van az illető, nem jelenti azt, hogy valóban online van.

Pl. nekem le van tiltva a messenger értesítő, sőt beállítottam, hogy az legyen látható, nem vagyok elérhető. Ami azt jelenti, nem jön értesítés új üzenetről. Ennek ellenére más készülékén zöld pötty van, és online-nak mutat, ugyanígy hisztizett egy barát, hogy mi a szarért nem válaszolok, így megmutattam a telefonomon a beállítást.

Így csak munkaidőben szoktam válaszolgatni, ha lazább a nap, mert laptopon dolgozom, és pillanat alatt tudok hosszú szöveget is írni, jóval gyorsabban, mint a telefonon. Délután, este sajnálom rá az időt.

Okok: (nem az enyémek)

- nem lát jól közelre, de túl hiú, hogy szemüveget vegyen, azaz nem látja a telefonon a betűket, a messengeren nem lehet nagyítani

- nem jó a helyesírása, szégyelli

- nem szeret irogatni, mert hosszú műkörme van, nagy, bumszli ujjai, stb.

- nem ér rá

2023. aug. 31. 12:52
 17/28 A kérdező kommentje:

15, magadfajtákat? Ez azért elég sértő ismeretlenül, nem gondolod?!

Egyébként én is s magadfajtákat leépítem hamar, úgyhogy végül is egyetértünk. Van egy chat etikett is, amit tudom, hogy már nem divat tartani…

Nekem ha írnak, mindig elolvasom! Ha nincs időm válaszolni, akkor jelzem. Pláne ha fontos. Érdekes az illető hölgy azért megtalál, ha kell neki valami…

2023. aug. 31. 13:03
 18/28 anonim ***** válasza:

Szóval nekiállsz megbeszélésen, moziban, színházban, repülőúton, térerő/mobilnet nélküli helyeken is pötyögni? A te dolgod (bár moziban, színházban nem kéne ezzel zavarni másokat), de nem várhatod el mindenkitől.

2023. aug. 31. 13:09
 19/28 anonim ***** válasza:
Semmit sem kell tenni.
2023. aug. 31. 13:10
 20/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, igen, a 15-ös túltolja. Arra azért kíváncsi lennék, amikor ő kér segítséget, találkozót egyeztetne, panaszkodik vkinek, akkor neki is oké-e, ha a másik 1 hétig rá se bagózik. Nem jó sarkosan gondolkodni, nem csak az van, hogy 5 percen belül, vagy 1 hét (alatt se).
2023. aug. 31. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!