Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem van a bizalom...

Csak szerintem van a bizalom túlértékelve?

Figyelt kérdés
A bizalom csak egy dolog a fejedben, nem tény, igazából semmit nem ér, mert 100%-ban bízhatsz valakiben akkor is simán megcsalhat.
2023. aug. 28. 01:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, a bizalom mellett érdemes ezt fejbentartani, mert bármikor pofára eshetsz. És ha nem akarsz nagyot esni, akkor nem áltatod magad a 100%-os bizalommal.
2023. aug. 28. 04:53
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze.Ha tény lenne,akkor nem is kéne bízni...
2023. aug. 28. 05:52
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs túlértékelve szerintem. A bizalmat megszavazod a másiknak, amíg az olyat nem tesz, amivel azt elveszíti. De igen, ha nem vagy teljesen naív, akkor mindig lesz benned kétkedés.
2023. aug. 28. 06:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek, neked is kérdező:

[link]

2023. aug. 28. 07:08
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
4: ez mind szép és jó. De magamban kétkedni és másban nem ugyan az..Az ember a tapasztalatai alapján "érez" és gondolkodik.Én bizalmat szavazok addig, amíg a másik el nem játsza azt és ennyi.
2023. aug. 28. 07:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Rendben. Te bizalmat szavazol, de a kérdező a válasza alapján egyáltalán nem akar senkinek se bizalmat szavazni. Így pedig eléggé szar élete lesz, hisz bizalmatlanul nem lehet belemenni egy kapcsolatba se és azért, mert valaki egyszer csalt, nem lehet akkor az összes embert elkönyvelni, hogy akkor kivétel nélkül mindenki olyan lenne.

A kérdező inkább saját magában se bízik.

2023. aug. 28. 07:54
 7/13 anonim ***** válasza:
A naivan mindenkibe vetett bizalom lehet. A kiérdemelt bizalom ellenben az egyik legértékesebb dolog bármilyen emberi kapcsolatban.
2023. aug. 28. 08:17
 8/13 anonim ***** válasza:
71%
#4 Ez bullshit. Szükség van az önmagunkban való kételkedésre az önreflexióhoz és a fejlődéshez. Pszichopátiás viselkedés az, ha valaki soha nem kérdőjelezi meg saját magát és úgy gondolja, hogy ő tökéletes, tévedhetetlen, hibátlan. Ők a tipikus "Mindenki hülye, bezzeg én zseni vagyok!" emberek. Az már csak mellékes, hogy ők általában a legkevésbé sem sikeresek.
2023. aug. 28. 08:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Azért te se gondolod komolyan, ha állandóan kételkedsz saját magadban, hogy pl. ezt és ezt biztos, hogy jól csinálod-e, biztos, hogy jó vagyok-e neki..stb. az teljesen normális lenne?!

A kételkedés és az, hogy tudom, hogy hibázhatok, mert emberből vagyok az két külön dolog.

A kételkedés negatív töltetű. A fejlődéshez nem kell a kételkedés.

2023. aug. 28. 08:31
 10/13 anonim ***** válasza:

#9 Nem, de nem is ezt írtam. A poszt viszont a legkisebb kételkedést is a pokolba vezető útként írja le.

"A kételkedés és az, hogy tudom, hogy hibázhatok, mert emberből vagyok az két külön dolog."

Nem, ez egy és ugyanazon a dolog. Az, hogy "Vajon jól csinálom?" egy egészséges kételkedés.

2023. aug. 28. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!