Miért olyan távolságtartóak, befeszültek, zárkózottak ebben az országban az emberek, hogy képtelenség velük ismerkedni, barátkozni?
Napi több ilyen kérdés van.
De aki nem tud összekötni A pontot B-vel, az úgyis meg fogja ezerszer kérdezni még.
Nem tudom, nekem nem ez az érzésem. Jó, párkapcsolati jellegű ismerkedéseket nem ejtek meg utcán vagy járműveken, de a spontán kommunikáció, összenevetés egy adott pillanatban, ezek simán mennek nálunk is.
Legfrissebb tapasztalatom, hogy ma hajnalban éjszakai busszal jöttem haza. Ült egy csinos lány egyedül, elöl. Odament hozzá egy srác, kérdezte a lány keresztnevét, mondta neki, hogy milyen csinos és szimpatikus, a lány mosolygott, mondta a nevét, a srác is, pár mondatot beszélgettek és minden jót kívánva elköszöntek egymástól. Ezen közbe mellém ült egy pár hölgytagja, a srác állt. Azt beszélték, hogy nem tudják, melyik megálló van legközelebb hozzájuk, mivel az éjszakai busz más nyomvonalon megy, köröket is tesz stb. Aztán tök spontán hozzám fordultak, hogy én tudom-e. Én visszamosolyogva, de elmondtam nekik, hogy nem rég lakom itt, alapvetően autós vagyok, csak ittam és benn hagytam a kocsit a városban, ezért buszozok, de elővettem a BKK appot a telón és együtt kisilabizáltuk velük a kért infót. Köszönték, én előbb leszálltam, totál kedvesen elköszöntünk egymástól, én még a buszvezetőtől is, aki viszonozta. Szóval nem igaz az sem, hogy Magyarországon csak búvalbszott ellenségkomplexusos tufák laknak.
Értem én, hogy te ismerkedni akarsz, de nem biztos hogy jól csinálod. Sőt, az sem biztos, hogy te szimpatikus figura vagy.
Ezzel nem azt mondom, hogy tuti veled van a baj minden esetben, de senkinek nem kötelessége olyan dolgoba belemenni, amik neki nem kényelmesek, mert neked KELL az ismerkedés.
Pl. én nő létemre sosem tudtam mit kezdeni az ilyen tipikus "szia, meg akarlak ismerni, mert tetszel" dologgal. Mi miatt tetszem? Nekem bőven elég az is, hogy "láttam a telefonod hátterét, ami X dolog, azt én is szeretem". Vagy "láttam nálad az X könyvet, milyen volt? Ajánlanád?" De az ilyen semmitmondó "szúrnálak" lényegű, erőltetett semmiről beszélésektől hányok.
Nekem az annyira 0. Hogy lennék már szimpatikus valakinek úgy, hogy 1 dolgot nem tud mondani, amivel kitűntem, maximum azt, hogy megedugna, mert csak? Az ilyen semmilyen dolgokba én is sokszor látok bele gyanús dolgokat, igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!