Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gáznak érzem, hogy váltani...

Gáznak érzem, hogy váltani kell, ráadásul már ennyi idősen?

Figyelt kérdés
Most konkrét szakot nem írok. Érettségi után itt-ott dolgoztam, aztán 24 évesen jelentkeztem egyetemre, felvettek. Ennek 1 éve. Már az elején se éreztem magaménak, de végülis folytattam, több-kevesebb sikerrel az 1. éven túl vagyok. 2 tárgy, ami nem sikerült. Bölcsész szak amúgy. Nagyon gondolkozom a váltáson, mert alapvetően inkább tartom magam egy műszaki beállítottságú egyénnek, mint egy bölcsésznek. A rengeteg egyetemi olvasni való nagyon az én világom, inkább a gépek világában érzem jól magam. Ettől függetlenül természetesen szeretek olvasni a "hétköznapokban". Beszéltem már tanárokkal is, akik segítenének felkészülni egy műszaki pályára, szeretnék biztos alappal nekivágni. A következő 1 év erről fog szólni, plusz megint munka. De ugyanakkor nagyon gáznak érzem ezt a szitut, hogy a nálam sokkal fiatalabbak is tudják, mit szeretnének, nálam még talán most körvonalazódik ez az egész. S leszek 26 vagy 27, mire a másik szakot elkezdhetem. Tök gáz. 😕
2023. aug. 22. 18:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy már ennyi idősen? Fiatal vagy még, dolgoznod kell még évtizedekig. Mikor változtatnál, ha nem most? Én 25 évesen kezdtem újra az egyetemet levelezőn és csúszni is fogok, de vannak 40-50 éves szaktársaim is. Te még bőven időben vagy, sokan csinálnak még ilyenkor valamilyen képzést, semmiről nem késtél le. Inkább most válts olyanra, ami érdekel, mint hogy később megbánd.
2023. aug. 23. 07:49
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nehogy azt hidd, hogy nálad fiatalabbak pontosan tudják, mit szeretnének. A legtöbben csak azért mennek egyetemre, mert még nem akarnak dolgozni és jól jönne a papír. Sokan vannak mindenféle alibi szakokon. Persze ott is tanulni kell, csak nem feltétlenül azért vannak ott, mert abban képzelik el a jövőjüket. De ezzel nincs is baj, a mai világban már amúgy is rugalmasnak kell lenni, mert változnak a körülmények.
2023. aug. 23. 07:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!