Nekem ez olyan fura. Attól még hogy mozog, az egy lépcső, ami lépcsőzésre való…. Csak gyorsabb feljutni. Vagy nem? 😅
Miért terjedt el hogy azon ácsorog a többség?
(Aki sok csomaggal és/vagy kisgyerekkel van, nehezített a mozgása, stb annak úgyis kényelmesebb liftezni, nem? - ahol én járok ott van lift is, tudom hogy nem mindenhol)
Jöhetsz itt a liftezéssel, de csak megsúgom hogy azok elsősorban mozgássérülteknek lettek kitalálva, ahogy az bent a fülkében fel is van tüntetve, hogy miért "lassú üzemű". Lengyelországban pl. a metróban a liftek el vannak "rejtve", vagyis olyan helyre építették őket, ami egyáltalán nem esik útba a gyalogos tömegnek, direkt azért, hogy a mozgássérült utasok zavartalanul használhassák.
2023. aug. 21. 17:07
12/22 anonim válasza:
#8:
"DE, kelljen menni, erre való a testünk, hogy mozogjon." --> bocsi, de akkor ezzel az erővel mi a f*sznak találták ki a mozgólépcsőt? ¯\_(ツ)_/¯
2023. aug. 21. 17:08
13/22 A kérdező kommentje:
Hogy gyorsítson a lépcsőzésen.
2023. aug. 21. 17:15
14/22 Camorri válasza:
A mozgólépcső arra lett kitalálva hogy lifthez hasonló, de nagyobb átengedőképességű, vertikális mozgást elősegítse. Igen lehet rajta lépcsőzni is, de arra ott van a sima lépcső is. A mozgólépcsőn viszont nem izzad meg az ember, nem fárad el. Erre másik remek példa a gyalog vagy járművel. Az idő is kérdéses, de az emberi energiaspórolás is.
És nem utolsó sorban: nem izzadsz meg és nem lesz fullasztó izzadságszag a metrón (bár ez néha még így is összejön)
2023. aug. 21. 17:21
15/22 anonim válasza:
Én szoktam lépcsőzni rajta mert általában nincs türelmem kivárni mire felér vagy leér. De ha sokan vannak rajta akkor nem állok neki kerülgetni őket.
2023. aug. 21. 18:01
16/22 anonim válasza:
Sétáljon rajta, akinek két anyja van! Ha lépcsőt akarok mászni, akkor felmegyek a sima lépcsőn! A mozgólépcsőnek épp az a lényege, hogy úgy is feljutsz, ha nem lépcsőzöl!
2023. aug. 21. 19:40
17/22 anonim válasza:
Nem mindenki 12 éves hülye gyerek, hogy rohangáljon még a mozgólépcsőn is.
2023. aug. 21. 20:52
18/22 anonim válasza:
Én csak akkor állok rajta, ha a heti nagybevásárlás során fel vagyok málházva és/vagy annyira keskeny a lépcső, hogy lökdösődnöm kellene, egyébkor sétálok, mert rühellem a céltalan ácsorgást. Ahol van normális lépcső is, ott azt választom. Liftezni viszont sosem szoktam, nagyon nyomasztónak találom, főleg, ha sokan vannak odabent.
2023. aug. 21. 22:02
19/22 anonim válasza:
Mozgólépcsón legalább másfélszer akkorák a fokok, mint egy normális lépcsőn. Nem lépcsőtésre való. Lehet, ha valaki akar, vagy megakadás miatt szükség van rá, de nem lépcsőzésre való.
2023. aug. 21. 22:39
20/22 anonim válasza:
Én kivétel nélkül mindig felsétálok a mozgólépcsőn.
Az pedig nem hat meg, hogy néhány lusta, 12 éves dagadt gyereknek ez nem tetszik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!