Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ácsorog az emberek...

Miért ácsorog az emberek többsége a mozgólépcsőn?

Figyelt kérdés

Nekem ez olyan fura. Attól még hogy mozog, az egy lépcső, ami lépcsőzésre való…. Csak gyorsabb feljutni. Vagy nem? 😅

Miért terjedt el hogy azon ácsorog a többség?

(Aki sok csomaggal és/vagy kisgyerekkel van, nehezített a mozgása, stb annak úgyis kényelmesebb liftezni, nem? - ahol én járok ott van lift is, tudom hogy nem mindenhol)

2023. aug. 21. 16:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
73%
Mert arra lett kitalálva!
2023. aug. 21. 16:26
 2/22 anonim ***** válasza:
67%

Mondjuk én pl azért, mert olyan gyógyszert kell szednem, ami csontritkulást és ízületi fájdalmat okoz. Nem fogok feleslegesen lépcsőzgetni, kondiban sem erőltetem feleslegesen a térdemet, hiába vagyok 28 és egészségesnek nézek ki, már fáj a térdem.

Egyik régi ismerősöm profi kosaras, ízületei szarrá voltak menve már 20 évesen is, na ő sima lépcsőn is alig tudott felmenni, nemhogy még mászkáljon a mozgólépcsőn.

Ja a másik, hogy nem sietek sehova, vidéki vagyok és ahhoz vagyok szokva, hogy félóránként/óránként megy a busz. Nekem az is kultúrsokk volt, hogy a pestiek futnak a metróra vagy villamosra, ami 2 perc múlva jön legközelebb...

2023. aug. 21. 16:27
 3/22 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem a mozgó lépcsőn kifejezetten baleset veszélyes lépcsőzni. Eszembe sem jutott, hogy ne álljak rajta.
2023. aug. 21. 16:31
 4/22 A kérdező kommentje:

De akkor nem kellemesebb liftezni, mint a lépcsőn kapaszkodni?

(Amúgy honnan tudod hogy villamosra fut? Pestről is indulnak vidékre vonatok, buszok, amik nem kétpercenként mennek)

2023. aug. 21. 16:32
 5/22 anonim ***** válasza:
64%
Pont az a lényege, hogy nem kell lépni, nem kell futni, fel/le visz anékül, hogy neked mozognod kéne. Konkrétan az "használja rosszul", aki nem ácsorog rajta.
2023. aug. 21. 16:33
 6/22 anonim ***** válasza:
65%

Mallesleg a legtöbb helyen nincs lift, a legtöbb lift kicsi, csak pár ember fér bele, sokan nem szeretnke bezárva lenni, föleg nem idegenekkel, stb. EZÉRT találták ki a mozgólépcsöt, azzal SOK EMBER TUD egyszerre feljutni, ahová akar és nem kell MENNIE!

Emellett a legtöbb mozgólépcsön TILOS felmenni, balesetveszélyes!

2023. aug. 21. 16:38
 7/22 anonim válasza:
60%

A metrón benne van a jegy árában a mozgólépcső használata is. :)

Miért ne használnám ki?

2023. aug. 21. 16:41
 8/22 A kérdező kommentje:

“ Emellett a legtöbb mozgólépcsön TILOS felmenni”

Ez hol van szabályozva, kiírva?

Ez jogos, de nekem pl az a “kihasználás” hogy kellemes sétatempóban haladva is olyan gyorsan felérek mintha a lelkemet kiköpve rohannék egy normál lépcsőn. Ezért szeretem. :)

2023. aug. 21. 16:45
 9/22 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem a legtöbben lustaságból és/vagy nem jut eszükbe.

Azért a mai ember 3 lépést is levág és az elsőre is lifttel megy, ami szomorú.

Egyébként ami viszont felb...., az itt is a tömeghatás (csordaszellem).

Jobbra áll akkor is, ha tömegnyomor van, ha 1-2 percet kell állnia a tömegben odalent és ilyen esetben úgyse fog senki gyalogolni felfele, állhatna kétoldalra a nép.

Én a jobbra állás és a haladás pártján állok, DE amíg emiatt nem alakul ki sor.

(Egyébként NEM arra lett kitalálva a mozgólépcső, hogy mindenképp állj rajta....)

2023. aug. 21. 16:47
 10/22 anonim ***** válasza:
62%

8

Ez jogos is.

Egyébként én simán megcsinálnám, hogy karbantartott, megbízható, normál méretű liftek azoknak, akik rászorulnak (nemcsak kerekesszékes, babakocsis, fájós lábú, cipekedő és a többi), a többiek meg lépcsőzzenek.

Németországban nem egy ilyen metró- vagy S-Bahn-állomást láttam.

Ezt a válaszolók miatt jutott eszembe most idehozni, miszerint azért van, hogy ne kelljen menni. DE, kelljen menni, erre való a testünk, hogy mozogjon.

2023. aug. 21. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!