Miért ácsorog az emberek többsége a mozgólépcsőn?
Nekem ez olyan fura. Attól még hogy mozog, az egy lépcső, ami lépcsőzésre való…. Csak gyorsabb feljutni. Vagy nem? 😅
Miért terjedt el hogy azon ácsorog a többség?
(Aki sok csomaggal és/vagy kisgyerekkel van, nehezített a mozgása, stb annak úgyis kényelmesebb liftezni, nem? - ahol én járok ott van lift is, tudom hogy nem mindenhol)
Mondjuk én pl azért, mert olyan gyógyszert kell szednem, ami csontritkulást és ízületi fájdalmat okoz. Nem fogok feleslegesen lépcsőzgetni, kondiban sem erőltetem feleslegesen a térdemet, hiába vagyok 28 és egészségesnek nézek ki, már fáj a térdem.
Egyik régi ismerősöm profi kosaras, ízületei szarrá voltak menve már 20 évesen is, na ő sima lépcsőn is alig tudott felmenni, nemhogy még mászkáljon a mozgólépcsőn.
Ja a másik, hogy nem sietek sehova, vidéki vagyok és ahhoz vagyok szokva, hogy félóránként/óránként megy a busz. Nekem az is kultúrsokk volt, hogy a pestiek futnak a metróra vagy villamosra, ami 2 perc múlva jön legközelebb...
De akkor nem kellemesebb liftezni, mint a lépcsőn kapaszkodni?
(Amúgy honnan tudod hogy villamosra fut? Pestről is indulnak vidékre vonatok, buszok, amik nem kétpercenként mennek)
Mallesleg a legtöbb helyen nincs lift, a legtöbb lift kicsi, csak pár ember fér bele, sokan nem szeretnke bezárva lenni, föleg nem idegenekkel, stb. EZÉRT találták ki a mozgólépcsöt, azzal SOK EMBER TUD egyszerre feljutni, ahová akar és nem kell MENNIE!
Emellett a legtöbb mozgólépcsön TILOS felmenni, balesetveszélyes!
A metrón benne van a jegy árában a mozgólépcső használata is. :)
Miért ne használnám ki?
“ Emellett a legtöbb mozgólépcsön TILOS felmenni”
Ez hol van szabályozva, kiírva?
Ez jogos, de nekem pl az a “kihasználás” hogy kellemes sétatempóban haladva is olyan gyorsan felérek mintha a lelkemet kiköpve rohannék egy normál lépcsőn. Ezért szeretem. :)
Szerintem a legtöbben lustaságból és/vagy nem jut eszükbe.
Azért a mai ember 3 lépést is levág és az elsőre is lifttel megy, ami szomorú.
Egyébként ami viszont felb...., az itt is a tömeghatás (csordaszellem).
Jobbra áll akkor is, ha tömegnyomor van, ha 1-2 percet kell állnia a tömegben odalent és ilyen esetben úgyse fog senki gyalogolni felfele, állhatna kétoldalra a nép.
Én a jobbra állás és a haladás pártján állok, DE amíg emiatt nem alakul ki sor.
(Egyébként NEM arra lett kitalálva a mozgólépcső, hogy mindenképp állj rajta....)
8
Ez jogos is.
Egyébként én simán megcsinálnám, hogy karbantartott, megbízható, normál méretű liftek azoknak, akik rászorulnak (nemcsak kerekesszékes, babakocsis, fájós lábú, cipekedő és a többi), a többiek meg lépcsőzzenek.
Németországban nem egy ilyen metró- vagy S-Bahn-állomást láttam.
Ezt a válaszolók miatt jutott eszembe most idehozni, miszerint azért van, hogy ne kelljen menni. DE, kelljen menni, erre való a testünk, hogy mozogjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!