Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hány éves kortól vagyunk...

Hány éves kortól vagyunk középkorúak?

Figyelt kérdés

2023. aug. 19. 08:28
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Én biztos nem vagyok középkorú
2023. szept. 2. 14:38
 12/24 anonim ***** válasza:
44%

Egy 30 évest ne nevezzünk már középkorúnak xd A középkorúság 40-60 között van.

[link]

2023. szept. 2. 14:41
 13/24 anonim ***** válasza:
37%

Tehát amikor már mérhetően a leépülési folyamatok vannak túlsúlyban a szervezetében, ráncos és fáj itt-fáj ott, gyorsul az izmok fogyása, akkor neked még fiatal és a halála előtt közvetlenül középkorú neked?

Akkor nálad az miért középkor?

2023. szept. 2. 14:43
 14/24 anonim ***** válasza:
63%
#13 aki 30 évesen már ilyen szinten le van épülve, az valamit szarul csinált vagy szar a genetikája. Én közel 30 vagyok és nem fáj semmim, ugyanúgy heti 3x sportolok, mint 20 évesen, ráncaim van pár, de így is mindig 20 körülinek néznek. Szóval rohadtul nem vagyok még középkorú, de ha te már lassan vénnek érzed magad ennyi idősen, akkor te az vagy. Nem ártana egészségesebben élned és akkor nem lenne ennyi bajod.
2023. szept. 2. 14:51
 15/24 anonim ***** válasza:
44%

25-30 évesen, akinek már 2-3 gyereke van, az középkorú, még, aki sportol, egészségesen él, az 40 évesen is fiatal.

Lehet 30 évesen 45nek kinézni, meg 45 évesen 30nak is.

Ezek a 30 éves középkorúak általában bagós, alkesz sokgyerekes réteg.

2023. szept. 2. 15:09
 16/24 anonim ***** válasza:
78%

Nem azért fáj itt-ott, mert 30 éves vagy, hanem a fizikai munkától fáj.

Én 35 évesen, nem érzem magam gyengébbnek edzésben, mint 25 évesen, simán 3 óra is megy.

Persze, akin már 30 évesen 30 kg súlyfelesleg van, annak nem csoda, hogy fájnak a térdei, hajolni nem bír, stb.

2023. szept. 2. 15:12
 17/24 anonim ***** válasza:
39%

Heti 3 sport jó valamire is?

Nekem kb nap nem marad ki testmozgás nélkül.

Amúgy rosszul tudod, de, 30 felett már lassabb minden folyamat az emberben.

Például egy hozzáértő (állóképességi sportok) ember írása face-n, kommentben:

"A kulcsszó: öregedés, ami alapvetően nem fejlődést, hanem leépülést jelent. A kérdés csak az, hogy milyen szintről kezdi ezt a negatív folyamatot (pl. oxigénfelvevő képesség, mitokondriális sűrűség, szív edzettségi mutatók stb.), illetve milyen fejlesztő/fenntartó edzésmunkát végez a továbbiakban. A fejlesztésnek vannak szenzitív időszakai, amikor a leghatékonyabban edzhető az adott szervrendszer - ez pedig 21 éves kor előtt van, amikor még nem a leépítő, hanem a felépítő folyamatok dominálnak.

Élettanilag azért nehéz 30 éves kor felett fejlődni, mert az életkor előrehaladtával a szervrendszerek leépülnek, az oxigénfelvevő képesség csökken, a fehérjeszintézis lelassul (izomtömeg vesztés), növekszik a sérülésveszély, lassabb a regeneráció, stb. Növekszik a zsigeri zsír és a testzsírszázalék, ez rontja a hidratációt, a laktát oldási teret és a testtömeg arányos oxigénfelvételt. Csökken a maximális pulzus. Csökken a vérmennyiség. Csökken az aerob enzimrendszer működése. Tüdőkapacitás csökken."

2023. szept. 2. 15:15
 18/24 anonim ***** válasza:
12%

#17 “Heti 3 sport jó valamire is?”

Ahogy írtam, ahhoz elég, hogy egészséges legyek, ne fájjon semmim, és hogy kerek formás seggem legyen meg lapos hasam :D Heti 3 kondi amúgy nőként bőven jó, 2 lábnap egy felsőtest.

Ja és te szerintem el vagy tévedve a fogalmakkal. Az tény, hogy az öregedési folyamat igazából már 25 évesen elkezdődik, de ez nem egyenlő a középkorúsággal. Nem úgy van, hogy egyik nap fiatal vagy, utána egyből középkorú. Van a fiatal felnőttkor, a normál felnőttkor 40-ig, és utána a középkorúság.

2023. szept. 2. 15:50
 19/24 anonim ***** válasza:
44%

Ööööö ok.

Én heti 3-4-szer erősítek és nem egy testrészre, hanem egy sor izmot átmozgatva, heti 50-100 km bicajozás és 30-35 km futás, mellé még olykor 1-2 úszás is, ja és néha séta. Persze az erősítés szakember utasításai szerint, a többi nem, de odafigyelek a fokozatosság elvére és nagyrészt könnyű intenzitáson történnek az edzések.

Pont leizélem, milyen alakú a hátsóm, de a keringési rendszeremen, tüdőmön, hátamon szeretnék valamennyit javítani, már amennyire iyenkor még lehet.

Plusz az elődeink (úgy még 50-100 éve is) egész álló nap mozogtak, nagyjából akkor nem, amikor aludtak. Ennek ellensúlyozására heti 3 napon erősítő edzés nem elegendő, de igazából semmi sem.

----------------------------------------------

Elkezdődik az öregedési folyamat, sőt amúgy tudtommal 24 éves koráig épül az emberi test, onnan hanyatlik.

De 30 felett ez már elérkezik egy olyan szintre, hogy szemmel látható és érezhető.

Ha egy, az élete közepén járó (még ha valamiért full irreálisan matuzsálemi életkorra számít is valaki) embert, akin látszik és érződik, hogy a B-oldal forog, nem nevezhetünk középkorúnak, akkor kérdem én: kit lehet annak nevezni?

Vagy ennyire érzékenyek vagyunk?

Értem én, hogy egyre inkább lemaradunk az élettel, későn lesz stabil, vagy egyáltalán párkapcsolatunk, későn vállalunk gyereket, de attól még a biológia biológia marad, felesleges emiatt érzékenykedni.

Vagy ez olyan, mint manapság... khm sokminden más, hogy nem szabad nevén nevezni?

Akkor én ezzel nem tudok azonosulni.

2023. szept. 2. 16:06
 20/24 anonim ***** válasza:
39%
#19 oké, akkor 24 évesen már hanyatló öregek vagyunk. 30 évesen már minek felkelni, lassan úgyis csak a sírba megyünk. Csoda, hogy ilyen korban még nem vagyunk demensek. Fuh nem lennék te…
2023. szept. 2. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!