Jelenleg ez tűnik reálisnak.
"Az angol Oxford dictionary a fiatal felnőttkort 20 és 40, illetve 45 éves kor közé teszi, a középkorúság életszakaszát pedig 45 és 65 év közé. Ezt fogadják el általánosnak az Egyesült Államokban a pszichológusok."
#8 na azért ne ámítsuk magunkat, a 30-40 már nem fiatal felnőttkor, az a sima felnőttkor. Középkorúnak én 40 felett mondanám az embereket. De logikus is, mivel átlagban élünk 70-80 évet, annak pont a fele a “középkorú”.
Amúgy egyénfüggő is, hogy ki hogy tartja magát, szóval felesleges ezen rugózni, lehetsz 45 évesen is fiatalos, akit nem gondol senki középkorúnak. Én pl. egy 27 éves, sportos, feszes, élettel teli nő vagyok, 20 évesnek szoktak nézni, az egyik velem egyidős kolléganőmnek 7 éves gyereke van, túlsúlyos is, én 35-nek gondoltam elsőre. A mai napig lesokkol a tudat, hogy mi egyidősek vagyunk.
30-tól.
Egyfelől 30 éves korra már látható, érezhető és mérhető jelei vannak annak, hogy már nem vagyunk fiatalok.
Másfelől túl vagyunk az életünk felén és bármilyen matuzsálemi kort is nézünk, annak is a középső része már ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!