Morálisan hogyan lehet igazolni azt, hogy az alapvető létszükségleteinkért dolgoznunk kell?
Az az állításom, hogy az emberi élet önmagában érték, minden mellékkörülménytől függetlenül, ezért az egyén legalapvetőbb szükségleteinek biztosítása jóléti társadalmakban nem lehet külső körülmények függvénye.
Ha valaki jártas normatív etikában, az levezethetné nekem, hogy hogyan igazolható a mai mainstream antiszociális álláspont, miszerint dolgozz, vagy éhezz.
20-as, de ki lenne az, aki felettük áll? Valami isten? Vagy ki?
Mivel ezeknek annyi pénzük van, hogy bárkit, bármit megvesznek, ember nem állhat felettük. Mert megveszik, vagy lelövetik.
Csak olyan valaki hozhatna ilyen intézkedést, aki minden szempontból érinthetetlen.
De tovább gondolva, ha hoznának is ilyen törvényt, megtalálnák a módját, hogy kijátszák. Szerintem.
Akérdezőnek megint sikerült feltalálni egy lightos kommunizmust....
A felvetett problémán valoszinű rontana. Cserébe még a fejlödést is rendesen vissza fogná.
A félvilág liprobálta a kommunizmust és mindenhól megbukót miküzben többszáz millio bert megöltek miatta. Nem értem miért sirják annyian vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!