Mi lenne a legjobb számomra?
10 éve külföldön élek, viszont még mindig honvágyam van. A hazaút mindig nagyon vidám, boldog vagyok, hogy végre hazajövök a többiekhez, a visszafele út pedig szomorú, depressziós.
Egyszerűen kint nem találom meg azt, amit itthon. Kint csak a munka, munka után pedig az otthonlét, olyanok az emberek, hogy nagyon ritkán hajlandóak elmenni szórakozni vagy programot csinálni.
Itthon pedig nap mint nap programok vannak, szórakozunk, folyamatosan boldog embernek érzem magam azokkal az emberekkel, akiket nagyon kedvelek évek óta és ők is engem.
Nagyon sokat gondolkodtam ezáltal, hogy hazaköltözzek, de ez az ország folyamatosan megy lefelé a lejtőn, nincs normális élet, pénz, szociális juttatások, többek közt egészségügy, közbiztonság stb…
Ezek, amik évek óta még mindig kint tartanak, viszont mostanában nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy megéri-e a pénz, a jobb élet kint, mint itthon a nehéz élet, viszont mellette boldog ember lennék, ami szerintem az egyik legfontosabb.
Arra gondoltam még, hogy esetleg átmegyek Ausztriába, onnan pedig könnyen haza tudnék járni akár hétvégente, ami már sokat könnyítene.
Ti mit gondoltok, mit tanácsoltok?
20 éve élek boldogan Ausztriában.
Hogy miért vagyok boldog?
Mert alkalmazkodtam az osztrákok ritmusához,szokásaihoz. Rettenetesen élvezem a nyugodt, komótos életvitelt,amit kisebb településeken megél az ember.
Pár hete műtöttek nyaki gerincsérvvel és semmit sem csinálhattam ( volna). De minden nap vagy elmentem háromszor sétálni, vagy elmentem minden nap háromszor sétálni.
Hétfőn ( két hónap után) megengedte a doki, hogy vezessek.
Így magam tudok a gyógytornára menni és ha végeztünk még maradok egy órát és szépen lassan újra hozzászoktatom magam a rendszeres mozgáshoz.
Most pl egy órán belül ahogy eloszlik a köd,kapom a botokat és ( csütörtök révén) teljesen egyedül elindulok egy max kétórásra tervezett gyalogtúrára. Az ilyesmit eleve egyedül csinálom. Van időm gondolkodni, lazítani. Nem kell beszélgetni hegynek felfelé 🤣.
Borzalmasan sajnálom Kérdező,de ha tíz év után sem tudtál néhány embert találni akivel egyezik az érdeklődésetek, akkor Ausztriában pláne nem fogsz.
Azt is megmondom, hogy miért: itt az emberek jó része nem bulizni, meg kocsmázni jár ( utóbbi nincs is), hanem túrázni,biciklizni meg ilyen dolgok.
Én szerencsére nem nagyvárosban élek,de a férjem két unokahúga Linzben él és dolgozik.
Olyan hónap nincs, hogy ne jönnének haza egy hétvégére és ilyenkor egy teljes napot csak a túrázásra szánnak.
Bakancs, hátizsák fel és viszlát.
Tényleg nagyon sajnálom, hogy ennyi év után sem tudsz mit kezdeni a szabadidőddel odakint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!