Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi lenne a legjobb számomra?

Mi lenne a legjobb számomra?

Figyelt kérdés

10 éve külföldön élek, viszont még mindig honvágyam van. A hazaút mindig nagyon vidám, boldog vagyok, hogy végre hazajövök a többiekhez, a visszafele út pedig szomorú, depressziós.

Egyszerűen kint nem találom meg azt, amit itthon. Kint csak a munka, munka után pedig az otthonlét, olyanok az emberek, hogy nagyon ritkán hajlandóak elmenni szórakozni vagy programot csinálni.

Itthon pedig nap mint nap programok vannak, szórakozunk, folyamatosan boldog embernek érzem magam azokkal az emberekkel, akiket nagyon kedvelek évek óta és ők is engem.

Nagyon sokat gondolkodtam ezáltal, hogy hazaköltözzek, de ez az ország folyamatosan megy lefelé a lejtőn, nincs normális élet, pénz, szociális juttatások, többek közt egészségügy, közbiztonság stb…

Ezek, amik évek óta még mindig kint tartanak, viszont mostanában nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy megéri-e a pénz, a jobb élet kint, mint itthon a nehéz élet, viszont mellette boldog ember lennék, ami szerintem az egyik legfontosabb.

Arra gondoltam még, hogy esetleg átmegyek Ausztriába, onnan pedig könnyen haza tudnék járni akár hétvégente, ami már sokat könnyítene.

Ti mit gondoltok, mit tanácsoltok?

2023. aug. 15. 23:23
A kérdező szavazást indított:
Költözz haza.
Maradj kint, ahol most vagy.
Menj át Ausztriába, járj haza akár hétvégente.
17 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
62%
Csaxólok, hogy ha hazaköltöznél, akkor itthon lenne csak munkamunkamunka és utána ottonlét. De az meg csak rajtad múlik, hogy csinálj magadnak programot a hétköznapokra is, ha erre vágysz - 10 év alatt senki olyan nem lett az életedben, akivel közös érdeklődési körötök van? Vagy több lazább haveri kapcsolat, az egyikkel moziba járni, a másikkal buliba, a harmadikkal kirándulni, amit szeretsz, mittudomén. Az itthoni barátaid is dolgoznak hétköznapokon, családjuk van, nem fognak veled programokra járni munka után - ilyenkor, amikor itthon vagy nyilván egy-két hétig a koncentrált programok miatt érzed úgy, hogy minden szuper, de a hétköznapok itthon sem különböznének attól, ami kint van, mert az nem az országon múlik, hanem rajtad.
2023. aug. 15. 23:33
 2/15 A kérdező kommentje:

A hétvége is legtöbbször unalmasan telik kint. Egyszerűen nem olyanok az emberek, mint itthon. Itthon nagyon sokat járunk bulizni, szórakozni, jól érezzük magunkat.

A kintiek nem igazán vágynak erre, ők szabadidejükben inkább pihennek, mint kimozdulnak.

2023. aug. 15. 23:36
 3/15 anonim ***** válasza:
45%
Ilyen nincs, hogy "a kintiek". Nem tudom melyik országban élsz, de nagyon valószínű, hogy ott is vannak szórakozóhelyek, koncertek stb., ahol VANNAK emberek. Nagyon sokféle ember van, keress hozzád illő társaságot. Én akárhol dolgoztam mindig nagyon különböző emberekkel találkoztam, voltak fiatalok, akik tolták a bulit ha kellett, ha nem, volt olyan fiatal, akit a motorokon kívül semmi nem érdekelt, volt, aki minden nap ment haza a macskáihoz. Volt velem egykorú, aki szintén szeretett bulizni járni, volt, aki inkább színházba, moziba, kirándulni... meg kell találni a megfelelő partnert/partnereket.
2023. aug. 15. 23:40
 4/15 A kérdező kommentje:
Németországban élek. Hát nem tudom, nekem 10 év alatt nem sikerült megtalálnom ezeket az embereket…
2023. aug. 15. 23:42
 5/15 anonim ***** válasza:
54%

Szia. En 6 eve elek Ausztriaban, szoval tudom mirol beszelsz. Nem szabad abba a hibaba esni hogy romantizalod az otthonletet, a kulfoldi lettel szemben, mert ez egy csapda. Mikor otthon vagy, azt tapasztalod, hogy megsem olyan draga minden, otthon mindig van mit csinalni stb stb… Romantizalod az otthon valo eletet, es ilyenkor nem jut eszedbe, hogy a Te mostani fizudhoz kepest nem draga, vagy hogy ha hazakoltoznel, otthon is ugyanez a mokuskerek lenne, mert hetkoznap otthon sem lenne legtobbszor maskepp, minthogy munka, aztan hazamesz, masnap kezdodik elolrol.

Neha en is elgondolkodom ezen, mikor lemegyunk a Balatonra, gondolom magamban hogy ez nem is olyan draga, kint dragabb a langos stb… igen de aztan eszembe jut hogy mennyit keresnek a szuleim, es az o penztarcajukat igenis megviseli egy ilyen balatoni kiruccanas, hiaba van ertelmes szakmajuk.

A barataimmal mi is mindig programozunk ha otthon vagyok, akar hetkoznap is, de ez megvaltozna ha hazakoltoznek. Azert programozunk mindig, mert ritkan vagyok otthon, es igy potoljuk be azt az idot , amikor nem vagyok ott, igy toltjuk meg tartalommal azt a keveset.

Javaslom, koltozz el mashova, akar kozelebb, mondjuk Ausztriaba, es keress olyan tarsasagot akikkel idot tudsz tolteni ott ahol elsz. Ez segit legyozni a honvagyat.

2023. aug. 16. 05:56
 6/15 anonim ***** válasza:
17%
Megertelek, en biztos hazajonnek. Itthon is lehet sokat keresni
2023. aug. 16. 09:07
 7/15 anonim ***** válasza:
84%
Nehogy már azért vágysz haza mert itthon el tudsz menni bulikázni. Ember térj észhez! Itt olyan a fizu hogy nem lesz miből bulikázni ….
2023. aug. 16. 11:51
 8/15 A kérdező kommentje:

Nem a bulikázásról van szó….

Itthon van életem, kint nincs.

2023. aug. 16. 13:32
 9/15 anonim ***** válasza:
91%
Az itteni rokonok , család miatt írod hogy itt van életed? 10 éve ez nem volt eszedbe?
2023. aug. 16. 13:51
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A 6: Az ilyennek el törném kezét , lábát, még is mit képzelsz? Hogy mersz ilyet állítani hogy “itthon is lehet sokat keresni” te elmés! Pont azért ment ki anno mert már akkor is szar volt itthon a fizu
2023. aug. 16. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!