Mit gondoltok erről a mentalitásról?
Szerintem ez túlzás, biztosan nem egy héten egyszer fürdenek.
Gondold el, az iskolában észre vennék, hogy büdös a gyerek.
Viszont sokan nem fürdenek minden nap.
Amúgy a bőrnek nem tesz jót a sok zuhanyzás.
Annyi, hogy intim területeket érdemes megmosni, kaki után pl, az elég undorító, ha valaki nem mossa meg utána pl.
De komolyan így van!A felnőttek sem tisztálkodnak minden nap,de a gyerekeket tényleg egy héten egyszer fürdetik, biztos forrásból tudom. Ezt nem egy embertől hallottam, szóval ez nem csak az, hogy néhányan, hanem tényleg bevett szokás és ők ki is állnak mellette és okoskodnak, hogy az a hülye, aki gyakrabban fürdik.. meg a kifogàsok, hogy a gyerekek utálnak fürdeni. Bár persze ha soha nem lett hozzászoktatva és ùgy van beallítva, hogy a fürdés egy rossz dolog és káros akkor nincs min csodálkozni.
Azért vicces, hogy olyan sztereotípiák keringenek róluk, hogy mennyire tiszták és rendesek és fegyelmezettek ez mindig annyira megmosolyogtat engem mert csak az ellenkezőjét tudom elmondani több év után..
Ez nem igaz, csak urban legend.
Télen valóban kétnaponta mosakszanak - NEM kádba ülős, hanem rendes zuhany -, de akkor én sem minden nap, van, hogy elmarad.
Nyáron normálisan, mert csupa izzadt mindenki.
+ kíváncsiságból megkérdeztem egy német kérdezős oldalon és nagyon sokan felháborodtak, hogy micsoda hülye aki minden nap zuhanyzik/fürdik, elég egy héten egyszer.
Nem azt mondom, hogy nincs olyan, aki másképp csinálja, de nagyon sokan nem.
Magyarországon nőttem fel, a saját dédnagyanyám beszélte ki nekem mindig a szomszédot, mikor gyerek voltam, hogy "nézd meg, pöszmötölt kicsit a kertben, oszt' megy zuhanyozni, nem egészséges ez, nem tesz jót az embernek az a sok-sok víz". Sosem volt egyébként büdös, leszámítva a fokhagymaszagot, mert azt minden mellé szívesen fogyasztott. A reggeli mosdás abból állt nála, hogy az arcát, a hónalját meg a nemi szervét megmosta, de fürdeni szigorúan szombat este fürdött.
Egyszer, fél évig laktam együtt egy német erasmuson tanuló lánnyal. Számomra nagyon furcsa volt, hogy többet mosta a haját, mint a testét. Ő tényleg nem zuhanyzott minden nap. De ő sem volt soha büdös, vagy igénytelen egyébként, pl. futás, vagy edzőterem után mindig lezuhanyzott, de úgy volt vele, hogy ha hétvégén itthon döglik két napon át, akkor minek pazarolja a vizet, mikor nem csinált semmit, amiben megizzadhatott volna, és valahol ebben igaza volt. Ő azt tartotta furcsának, hogy én akkor is zuhanyoztam, ha semmit nem csináltam, csak szakdolgozatot írtam a szobámban egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!