Honnan van a korombelieknek, de még a nálam fiatalabbaknak is BMW-re, Mercedesre pénze? Én nekem meg azt meg kell gondolni, hogy vehetek magamra egy pár zoknit...
Öcsémnek pl apánk vett BMW-t, mondjuk nem a legújabbat, valami régebbi olcsóbbat, de neki pl onnan van 18 évesen. A nagyon fiataloknak szinte kivétel nélkül a szülőktől van, de mondjuk ilyen 25 felett már simán lehet, hogy egy áltag melóból is összespórolta akár egy jobb autó árát (nyilván itt sem a 15+ milliósakra gondolok), mert neki ez volt a prioritás.
A nagyon drága autók fixen szülőktől vannak, szerintem 40 alatt rohadt kevesen állnak úgy, még ha jó melójuk is van, hogy beleférjen, de persze ott a hitel, lízing, stb.
Na, meg is van a válasz, hagytad, hogy kihasználjanak... Kivételek persze mindig vannak, de sosem értettem, hogy ha két (vagy egy) ember el tud tartani magán kívül plusz egy főt 21 évig (sokszor csak 16-18), akkor mikor már csak magukat kéne eltartani, hirtelen miért kell ehhez plusz anyagi segítség.
Biztos ez még a pár száz évvel ezelőtti korok maradványa, mikor a gyerek egy olcsó munkaerő volt és 6 évesen már elkezdték befogni... Szerencsére mára a többségnek ezt sikerült meghaladnia. Szóval ne hagyd magad kihasználni.
Én 35 vagyok, szintén külföldön dolgozok, amíg otthon laktam nekem se volt semmim. Itt külhonban meg most készülünk venni egy lakás önerőből.
Lehetene drága kocsim is, de nem érdekel, helyette egy 13éves van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!