Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van kiút egy ilyen lelki...

Van kiút egy ilyen lelki állapotból?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, 3 gyönyörű gyeremekem van, meg egy exem aki még nem költözött el a gyerekek miatt mert nem tudnánk megoldani a munkába járást a kicsik mellett. Ez egy darabig működött de nekem 1 éve lett párom akivel szeretek együtt lenni imádja a gyerekeimet és a gyerekek is őt. Exemmel többször beszéltünk már a válásról de direkt minden opciót elutasít, nem akar együttműködni itthon sem csinál semmit, a gyerekekkel is csak kiabálni tud ha meg leállítom én vagyok a rossz, hogy nem hagyom hogy "nevelje őket"....... Mintha lenne egy negyedik kissé bolond gyerekem. A puszta jelenléte is feszültté tesz, sokszor már hazajönni sem akarok miatta :(

A gyerekek közül a középső nem könnyű eset, sokat rosszalkodik nehéz vele időnként, és ilyenkor is mostanában már nehezemre esik türelmesnek lenni vele. Sajnos nem egyszer átfutott már az agyamon a gondolat hogy elő kapom a szíjat és elverem a seggét vele (de soha nem tettem meg, mindig meggyőztem magam hogy ez nem megoldás. Engem sokat vert anyám tudom mennyire nem ért el vele semmit, és a kapcsolatunk is vacak azóta is)

Dolgozom sokszor heti 6 napot, az egyetlen szabad napomon szeretnék pihenni de nem tudok mert a háztartást csinálni kell, párommal meg a gyerekekkel is szeretnék foglalkozni. Egyszerűen folyamatosan fáradt vagyok, napi szinte a sírás kerülget, időnként már öngyilkossági gondolataim is voltak csak hogy szabaduljak ebből a minden szempontból terhes életből (de ezeket a gyerekek miatt mindig elhessegettem)

Vannak barátaim, de a távolság miatt segíteni nem nagyon tudnak a hétköznapokban, a szüleim még dolgoznak így ők sem akarnak unokázni hétvégén, más rokonom nincs.

Sokszor azt érzem hogy nincs kiút semerre és egyre csak fáradok testileg és lelkileg is, és igazán nem érti meg senki aki nincs ilyen helyzetben. Voltam pszichológusnál, ő 3 alkalom után annyit mondott nem találkozott még ilyen nyakatekert helyzettel, és egyszerűen nem tud más tanácsot adni, minthogy tartsak ki még a gyerekek megnőnek (15 év még a legkisebb is nagykorú lesz)

Tudom, hogy mindnekinek a saját baja a legnagyobb, igazából csak jól esett kiírni magamból ezt az egészet egy kicsit 😢

2023. aug. 13. 15:15
 1/10 anonim ***** válasza:
33%
Milyen fajta papucs maga?
2023. aug. 13. 15:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

"Exemmel többször beszéltünk már a válásról de direkt minden opciót elutasít"

kit érdekel. Add be a válópert azt kalap kabát.

2023. aug. 13. 15:24
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha saját tulajdonú lakásban/házban éltek akkor eladjátok, elfelezitek az árát és mindkét fél megy amerre akar. Te az új pároddal összeköltözhetnél nála vagy albérletbe mehetnétek. Mert ugye az új párod szereti a gyerekeidet? :)

A váláshoz nem kell a másik fél beleegyezése, nélküle is be lehet adni a papírokat, igaz jobb a közös megegyezés. De ha az exedre vársz akkor sosem fogsz szabadulni ebből a helyzetből.

2023. aug. 13. 15:27
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
Te férfi vagy vagy nő? Kinek a házában laktok? Házasok vagytok vagy élettársak? De akárhogy is, azt, akinek nincs jogosultsága ott lakni, azt ki kell rakni. Te most azért tartod ott az exedet, hogy vigyázzon a gyerekekre? A pszichológus nem életvezetési tanácsok adására való. Arra az értelemmel bíró felnőtt emberek valók.
2023. aug. 13. 15:33
 5/10 anonim ***** válasza:
48%

add a kicsiket bölcsibe/oviba, add be a válópert egyoldalúan, keress olyan munkát aminél nem 6 napot dolgozol. És véletlenül se szülj több gyereket, ezekre sincs elég időd,türelmed, amennyit megérdemelnének.

B opció, te a gyerekekkel költözöl az új párodhoz.

2023. aug. 13. 15:44
 6/10 A kérdező kommentje:

Én a nő vagyok.

Egyrészt nyilván mikor férjhez mentem, nem gondoltam hogy egy Oscar díjas színészhez megyek hozzá. Anno minden rendben volt, szuperül éltünk, mindenféle értelemben. Másrészt tudom hogy beadhatom, de mivel ő nem akar válni így amíg nem sikerül megegyezni elsőre szóban, addig nem akarnám kitenni magamat és a gyerekeket a hosszas bírósági procedúrának.

A ház közös tulajdonban van az exemmel. Elköltözni én a gyerekekkel azért nem akarok, mert a gyerekeknek itt van egy megszokott kialakult életük (suli és ovi) meg a barátaik ahonnan nem akarom őket kiszakítani. Azért maradt mindenki ott a szakítás után, mert egyikünk sem tudta volna megoldani a munkába járást, a gyereke mellett ha egyedül van. A másik munka nem opció több okból sem.

Viszont a jelenlegi helyzet kicsit sem ideális így szeretném ha ő elköltözne, az én munkahelyem rugalmas és meg tudnám mostmár oldani a gyerekeket egyedül is.

"Kedves" utolsó eszembe nem jutna több gyereket vállalni, azonban ezt nem a te tiszted eldönteni főleg nem ilyen stílusban.

2023. aug. 13. 15:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát pedig a válás bírósági procedúrával jár! Mindenesetre gyorsabban dűlőre juttok a bíró és ügyvédek segítségével, mintha várnád, hogy a férjed majd önként elsétál. Ez nem lelki állapot, hanem nagyonis fizikai. A lelki része az, hogy te teszel-e a megoldás és a gyerekeid érdekében jogi lépéseket, vagy sem. A család, barátok nem tudnak ebben mellédállni?
2023. aug. 13. 16:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Szóval félsz a változástól.
2023. aug. 13. 18:09
 9/10 A kérdező kommentje:
Nyilván új élethelyzet, új nehézségek lesznek. Viszont a fent vázolt lehetőségek közül a legopcionálisabb az lenne ha apuka költözne el és kész. Természetesen nem puszira, megvenném tőle a tulajdonjogát de ebbe nem akar belemenni 😕
2023. aug. 13. 18:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor marad a másik módszer. De még mindig jobb, mint ebben üldögélni. Ezt a párod sem fogja örökké díjazni.
2023. aug. 13. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!