Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan érint a catcalling?

Hogyan érint a catcalling?

Figyelt kérdés
A "catcalling" magyar megfelelője az utcai verbális zaklatás, vagy az utcai szexuális zaklatás kifejezés lehet - füttyögés. Férfi vagyok, de nagyon érdekel női szemszögből. Férfiként áldásként, önbizalombombaként fogadnám a mérsékeletes beszólásokat, de sajnos egész életemben talán egyszer-kétszer volt benne részem. A nők szinte kivétel nélkül megfélemlítő, idegesítő jelenségnek írják le itt a gyakorin. Van Budapesten egy csinos, magabiztos, diplomás női ismerősöm, akit pozitívan érintett, amikor azt mondták neki az utcai munkások, hogy kinyalnák a bugyijából. Neki ilyet a civil életben sose mondanak, és ez tényleg felizgatta őt. Csatolok egy szavazást a kérdéshez, de szívesen várom az objektív, értelmes hozzászólásokat nőktől és férfiaktól kor és nem megjelölésével, köszönöm szépen!

2023. aug. 3. 09:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%

31 éves házas nőként engem kifejezetten zavar, ha megbámulnak úgy, hogy lelkemig vagy a bugyimig akarnának látni.

Nem egy termék vagyok,amit leveszel a polcról és nézegeted. Persze, lehet itt azt mondani, hogy azért van a szemük, de oké nézzen rám aztán ennyi, ne bámuljon mintha én lennék a legutolsó pina a földön.

Az, hogy még be is szólnak, milyen alapon? Miért kellene ezt elfogadnom? Hiszen, teljesen idegen emberek vagyunk,miért szólsz hozzám?

Ez nem dicséret, ez a perverz emberek hozzáálása a nőkhöz. Én egyáltalán nem szeretném,hogy rám rejszoljon otthon, mikor a felesége vagy akárkije főz rá. És ha egyedülálló is, akkor se. Ez egy nagyon visszataszító érzés.

2023. aug. 3. 13:04
 12/16 anonim ***** válasza:
86%

+önbizalombombaként inkább egy nő dicsérjen meg,mint egy kiéhezett férfi!

Mert amikor nő, nőt dicsér annál nincs nagyobb elismerés!

2023. aug. 3. 13:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ijesztő, és megalázó. 12 évesen kezdődött. Megrémített az hogy megkeseredett 40-es faszik ordibálnak az utca másik oldaláról. A legjobb pedig az eset a 4/6-oson:D

Konkrétan az elmebeteg faszi az furakodik egyre előrébb egyenesen hozzánk. Itt max 11-12 voltam. Konkrétan letaperolt. Pedig anyámékkal voltam

2023. aug. 3. 13:33
 14/16 anonim ***** válasza:
79%

Számomra ijesztő, megalázó és szorongást kelt bennem. Kb. 11 éves lehettem, amikor először szóltak be utcán, mellesleg felnőtt férfi!

Én büntetném egyébként és nagyon szigorúan. Nem vagyok az erőszak híve, de az ilyenek egy hatalmas szájbaverést érdemelnének. Jó lenne viszont, ha a BTK foglalkozna vele és komolyan is vennék az ilyet egytől egyig.

2023. aug. 3. 14:38
 15/16 anonim ***** válasza:
84%

Semennyire nem zavar, ignorálom. Volt hogy visszaszóltam, az állatja meg nekem akart jönni. Ja az már nem frankó, amikor a saját fegyverét fordítjuk ellene. Amit én visszaszóltam, az az "idióta" jelzőt is tartalmazta, de hogy ezért miért kellett így felkapni a vizet, tudván magáról hogy tényleg az, mert ilyet normális ember nem csinál...

Vissza azóta nem szólok, de van hogy megvető undorral visszanézek. Na az sem tetszik ezeknek a gyökereknek.

2023. aug. 3. 15:43
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Gyűlölöm. Ha lenne purge, autó elé lökdösném őket. De igaz, hogy ezek legtöbbször kicsikre mennek, ami nem igaz, hogy a normális férfiakat nem borzasztja el.

A legutóbbi 2 alkalommal, mikor beszólt valaki, fura dolog történt. Általában csúnyán szoktam nézni, de most valami átvette bennem az irányítást. Megálltam, megfordultam, és megkérdeztem teljesen tárgyilagos hangon, hogy "mit mondtál?". Az egyik motyogott valamit alig hallhatóan, a másik elkussolt, és ő nézett csúnyán.

Jó lenne ezeket felvenni, és elküldeni az anyukáiknak.

2023. aug. 3. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!