Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ezt direkt csinálják az...

Ezt direkt csinálják az emberekkel? Rabolják az időmet!

Figyelt kérdés

Ha megnyitok egy oldalt a neten, s elkezdeném pörgetni, azonnal megállít a teljes képernyőt direkt kitakaró sütis beállításos istencsapása. Okéznám le, erre megnyílik egy másik teljes képernyős b aromság, hogy MELY sütiket akarom leokézni. Nyomnám, hogy mindet, akkor jön a harmadik képernyő, hogy mentés és kilépés (mert ezt ugyanazon a képernyőn nem lehetett megkérdezni ugyebár).

Mindegy, ezen is túlvagyunk, végre tekernék lefelé vidáman, erre megint megakaszt egy újabb teleképernyő: REKLÁM. Ikszelném ki jobbra fent, erre: a hátralévő idő 12 másodperc.

Itt már erősen rángógörcsöm van, mert az engem érdeklő cikkből még egy betűt sem olvastam el, és már minimum 3 perc elment feleslegesen.

Oké, letelik a 12 másodperc, kiikszelem.

Végre olvasnék, erre beúszik egy kisebb hirdetés KÖZÉPRE. Oké, hogy azonnal kiikszelhető, de nem volt még elég??? És direkt középre...

Mikor még mindig nem adtam fel, és végre olvashatnék, akkor jövök rá, hogy képekben van minden mondat, hogy lapozni kelljen. Ennek persze az az értelme, hogy minimum egy reklám megakassza ezt is.

Azt már észre sem veszem, hogy alul-felül folyamatosan belóg a Google Ads, ha meg kiikszelem, akkor biztos nem volt számomra releváns, majd másikat küldenek... nem, ne küldjenek!! Miért evidens, hogy egyáltalán legyen reklám? Nem az a bajom, hogy milyen reklámot jelenít meg, hanem hogy egyáltalán megjelenít bármit is.

Hogy élnek meg ezek az oldalak? Ezen őszintén csodálkozom. Hiszen már nekem sem éri meg sokszor inkább az a pár mondatos cikk, és hagyom a f enébe.

Ezenkívül már bűn ennyire rabolni az emberek idejét! Meg felidegesíteni őket annyira, hogy kb már csak a nyázni tudjanak!

Leülnék gyanútlanul pihenni a mobillal a kezemben, erre kegyetlenül felidegesítem magam, mert kb semmit sem tudok elolvasni abból, ami érdekel.

Mobilom van, sima androidos okostelefon, abból is egy 6 éves modell. Tehát ezen a telefonon a reklámokon már nem segít semmi, de a honlapok felépítését amúgy sem tudná megváltoztatni egy ad blocker sem.

Meg amúgy is, miért én töltögessek le tárhely- és memóriafoglalónak plussz alkalmazásokat, ad blockereket, ahelyett, hogy ők nem csinálnák ezt az emberrel?? Van olyan ember, aki kíváncsi erre? Kétlem.

Mindent lopnak, ha nem az ember idejét, akkor a telefon tárhelyét és memóriáját.

Mert miért ne tehetnék én ARRA A TELEFONOMRA, amit becsületes munkából befolyt bérből és fizetésből, adózva vettem, a kva ad blocker helyett olyan alkalmazást, ami érdekel is engem??

2023. júl. 29. 20:44
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

Használj adblockert, és akkor nincs min dühöngeni. A sütiket az oldal első látogatásakor kell jóváhagyni, az többször nem jelenik meg (kivéve ha törlöd bezáráskor a sütiket, mert a megjegyzett beállítás is abban van tárolva).

Ezek triviális dolgok, nem éri meg azt a kirohanást amit itt előadsz.

Mindaddig amíg ingyenes egy szolgáltatás, a fenntartási költséget valamiből meg kell oldani. Vannak oldalak, amiket havi összeggel/előfizetéssel lehet támogatni és cserébe reklámmentes lesz, ennek hiányában marad a reklám.

2023. júl. 29. 20:49
 2/7 A kérdező kommentje:

Az ad blocker-ről a végén írtam, olvasd el.

Nem ma kezdtem internetezni, hanem 20 éve. Régen nem tartották fenn magukat az oldalak?

2023. júl. 29. 20:51
 3/7 anonim ***** válasza:
De, ugyanúgy reklámból. Akkor nézzed, ha sajnálsz pár tíz megányi tárhelyet egy reklámblokkolóra, helyette kihordasz egy agyvérzést lábon minden nap.
2023. júl. 29. 20:54
 4/7 anonim ***** válasza:
El kell hagyni az olyan oldalt, mert tele van rejtett vírusokkal, amik később galibát okozhatnak.
2023. júl. 29. 20:59
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, azt értem, hogy én kb ennyit tehetek -vagy agyvérzés vagy ad blocker.

AZT NEM ÉRTEM, HOGY MIÉRT LOPNAK TŐLEM MÉG ITT IS! IDŐT ÉS/VAGY TÁRHELYET-MEMÓRIÁT!!

Nem hiszem, hogy ne lenne más megoldás. Elegánsan átugrottad a válaszolást, hogy régen is reklámokból éltek az oldalak, de ha vennéd a fáradságot átgondolni a dolgot, régen NEM ENNYI volt, és az a pár darab sem ennyire erőszakosan, tenyérbemászóan volt az arcodba tolva.

2023. júl. 29. 21:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Jó lenne ha újratelepítenéd az eszközt. Egy restart csodákra képes.
2023. júl. 29. 21:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Én egyetértek veled kérdező, néhány túlbuzgó EU-s jogász miatt van ez az egész sütis ökörség, el kéne törölni a francba.
2023. júl. 29. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!