Mit csináljak az okoskodó emberekkel?
Munkahelyen.
Állandóan okoskodnak, akkor is amikor senki nem kérdezi őket. Megmondják a tutit, és azt hiszik a saját tapasztalataik mindenkire és minden esetben igazak másokra is, kivétel nélkül.
Olyan igazságokat mondanak, minthogy "na ugye megmondtam én hogy a fű zöld, az ég pedig kék", és ettől mindenttudónak hiszik magukat. Más esetben olyan tanácsokat próbálnak adni ami adott esetben működhet, de ő csak meg akar szólalni, hogy mondjon valamit, majd a lehető legrosszabb tanácsot adja az embernek, átgondolatlanul.
De szerintem nem kell bemutatni az ilyen embereket. Nekem viszont elegem van belőlük. A gond hogy egy helyen dolgozunk, ha pedig váltok, nagy eséllyel ott is lesznek hasonlóak.
Hogy a legcélszerűbb kezelni csak saját magamra tekintve az ilyen embereket?
Tisztara, mint az exem anyja... az is mindig mindent jobban tudott. Megmagyarazta, hogy pusztan olajokkal minden gyogyithato, es hogy CSAK az a gyogyszer jo, amire o azt mondja. Hiaba jo neked XY gyogyszer, ne azt szedd, mert jujuj, azt hallotta egy "jutub" videoban, ami "feszbukk"-on volt belinkelve a "Micike Gyogyszerellenes" csoportjaba, hogy a neves "Sosehallottam Pista" professzor azt mondta, hogy az a szer tudoemboliat okozott egymilliobol egy betegnel.
Hallod, az ilyeneket valahogy ignoralni kell (magadban), mert a fejedre nonek. De komolyan. Ezek olyanok, mint a szig' szalag. Ot az sem erdekli, hogy teged nem erdekel.
Bólogatsz, és nem foglalkozol vele, más nemigen tudsz tenni.
Van egy idősebb ismerősoöm, aki alapvetően nem buta, viszont borzasztóan túlbecsüli a képességet, és a macskatartástól kezdve a nyelvtanulásig mindenben osztja a tanácsokat.
A poén az, hogy amióta ismerem, nem volt hosszú távú normális munkahelye, nem beszél nyelvet és erősen túlsúlyos. múltkor már rászóltam, h hagyja már abba.
nem tudom, mi a magyarázat erre a jelenségre, talán unatkoznak és komplexusosak, amit így akarnak kompenzálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!