Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csináljak az okoskodó...

Mit csináljak az okoskodó emberekkel?

Figyelt kérdés

Munkahelyen.

Állandóan okoskodnak, akkor is amikor senki nem kérdezi őket. Megmondják a tutit, és azt hiszik a saját tapasztalataik mindenkire és minden esetben igazak másokra is, kivétel nélkül.

Olyan igazságokat mondanak, minthogy "na ugye megmondtam én hogy a fű zöld, az ég pedig kék", és ettől mindenttudónak hiszik magukat. Más esetben olyan tanácsokat próbálnak adni ami adott esetben működhet, de ő csak meg akar szólalni, hogy mondjon valamit, majd a lehető legrosszabb tanácsot adja az embernek, átgondolatlanul.

De szerintem nem kell bemutatni az ilyen embereket. Nekem viszont elegem van belőlük. A gond hogy egy helyen dolgozunk, ha pedig váltok, nagy eséllyel ott is lesznek hasonlóak.

Hogy a legcélszerűbb kezelni csak saját magamra tekintve az ilyen embereket?

2022. okt. 15. 00:03
 1/8 anonim ***** válasza:
60%

Tisztara, mint az exem anyja... az is mindig mindent jobban tudott. Megmagyarazta, hogy pusztan olajokkal minden gyogyithato, es hogy CSAK az a gyogyszer jo, amire o azt mondja. Hiaba jo neked XY gyogyszer, ne azt szedd, mert jujuj, azt hallotta egy "jutub" videoban, ami "feszbukk"-on volt belinkelve a "Micike Gyogyszerellenes" csoportjaba, hogy a neves "Sosehallottam Pista" professzor azt mondta, hogy az a szer tudoemboliat okozott egymilliobol egy betegnel.

Hallod, az ilyeneket valahogy ignoralni kell (magadban), mert a fejedre nonek. De komolyan. Ezek olyanok, mint a szig' szalag. Ot az sem erdekli, hogy teged nem erdekel.

2022. okt. 15. 00:29
 2/8 anonim ***** válasza:
60%
Azt a... de jol esett kiirni magambol.
2022. okt. 15. 00:29
 3/8 A kérdező kommentje:
Pontosan, a másik meg hogy akkor is mondja amikor határozottan tudtára adom hogy kurvhhárra nem érdekel a mondanivalója. Akkor tovább megy a másikhoz és neki mondja, de úgy hogy én is biztosan halljam. Persze közben a másikat sem érdekli de nem tud mit csinálni mert hagyja magát, nem tud ellenállni neki (szegény).
2022. okt. 15. 00:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mit csinálj? Légy okosabb és mond meg neki a te a tutit, hogy befogja a lepcses száját. Nem kell bunkón, csak finoman az értésére adni ezt és előbb-utóbb abba hagyja.
2022. okt. 15. 07:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Hat szetoltom aztan nemfoglalkozok vele. Nalunk az ilyen mindenkitol kapja es hamar lekopik
2022. okt. 15. 10:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Udvariasan mosolyogva végighallgatod, majd szó nélkül ott folytatod, ahol abbahagytad. -Ne félj, már öt kör ilyen megteszi a hatását!
2022. okt. 15. 11:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszönd meg a tanácsukat mosolyogva,hogy ettől fontosnak érezzék magukat szetencsétlenek.Persze,ha tudod,hogy hülyeséget mondott,akkor ne fogadd meg.Ennyi.
2022. okt. 17. 16:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Bólogatsz, és nem foglalkozol vele, más nemigen tudsz tenni.

Van egy idősebb ismerősoöm, aki alapvetően nem buta, viszont borzasztóan túlbecsüli a képességet, és a macskatartástól kezdve a nyelvtanulásig mindenben osztja a tanácsokat.

A poén az, hogy amióta ismerem, nem volt hosszú távú normális munkahelye, nem beszél nyelvet és erősen túlsúlyos. múltkor már rászóltam, h hagyja már abba.

nem tudom, mi a magyarázat erre a jelenségre, talán unatkoznak és komplexusosak, amit így akarnak kompenzálni.

2022. dec. 14. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!