Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi volt ez az érzés?

Mi volt ez az érzés?

Figyelt kérdés

Nyaralni voltam és a hotel legfelső szintje egy tetőtéri terasz volt. Egy sárga lifttel lehetett feljutni és amint kinyílt az ajtaja azonnal a kivilágított várost lehetett megpillantani. Egyik este, amikor mentem vissza a szobába és vártam a liftet hirtelen mintha fejbe ütöttek volna és realizálódott bennem, hogy álmodtam már azt, hogy ezen a helyen vagyok.

Nem az internetről, nem magazinból jött az álomkép, hanem a fejemből, hogy állok a tetőn és várom a sárga liftet a lila virág mellett. Azóta is a hideg ráz, ha az eszembe jut.

2023. júl. 25. 11:30
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Állapotfüggő asszociatív paradoxon.
2023. júl. 25. 11:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Uh! Ezt kérlek, magyarul!
2023. júl. 25. 11:40
 3/9 anonim ***** válasza:
24%
Ez bizony magyarul van.
2023. júl. 25. 11:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt akarta mondani, hogy deja vu érzésed volt. Nekem is sokszor volt már ilyen, amikor úgy éreztem, valami már megtörtént velem korábban, és néhányszor sikerült is összekapcsolnom az élményt vagy azzal, hogy igen, ehhez hasonló szituáció valóban történt már, azért tűnt ismerősnek, vagy azzal, hogy szimplán megviccelt az agyam, és amiről úgy éreztem, hogy már megtörtént velem, az épp a jelenben történik.
2023. júl. 25. 11:58
 5/9 A kérdező kommentje:
#4 Köszi! Ezek szerint ez csak egy érzékcsalódás volt? Gondoltam én is a déjà vu-re, de én ezt tényleg álmodtam, tehát volt egy ilyen álmom hónapokkal ezelőtt ezzel a sárga lifttel meg a terasszal.
2023. júl. 25. 13:21
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Simán álmodhattad. Csak a fzikai szinten érezzük lineárisnak az időt, de álomban máshogy működik. A tudatunkat sem korlátozza az idő.
2023. júl. 25. 15:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Fizikatanárom egyszer a Mátrix nevű filmet vette alapul magyarázatként. Annyira nem is volt elképzelhetetlen a dolog, amúgy mindenkinek van ilyen érzése mikor beugrik mintha ezt már láttam volna / megtörtént volna.
2023. júl. 26. 04:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Velem havi szinten megtörténik hogy olyasmit élek át amire határozottan emlékszem hogy álmodtam. Olvastam egyszer hogy ilyenkor valami összekeveredik az agyban és csak hiszed hogy álmodtad. Hát nem tudom, mindenesetre érdekes.
2023. júl. 26. 04:26
 9/9 anonim ***** válasza:
70%
Na, én évek óta vezetek álom naplót, rengeteg van már teleírva, néha visszaolvasom, dátumozva írom az álmokat és nem egy olyan eset van, amit valóban előre megálmodtam. Olyan dolgok, amiket amúgy nem is sejthettem előre. Ez hogy lehetne az agy játéka? Ott vannak a dátumok.
2023. júl. 26. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!