Miért hagyják el nagyon sokan magukat viszonylag fiatalon, és depriorizálják az egészségüket, aminél semmi fontosabb nincs a világon?
Emberi felelőtlenség. Az emberek többsége így viselkedik; nem gondolkodnak előre, csak hogy épp abban a pillanatban nekik mi a jó. Ezért nem létezik a tökéletes társadalom sem, mert amíg mindenki (vagy a nagy többség) azt nézi, hogy mivel tudná MA megkönnyíteni az életét, addig nem gondol a jövőre, hogy azzal hogy ha ma a könnyebbet választja, az holnap nehezebb lesz, és arra is kéne gondolni.
Sportolni meg sokan nem szeretnek ezért vagy azért. Nem vagyok álszent, sajnos én is ezt a réteget bővítem; nem szeretem megnehezíteni a dolgomat, ha nem muszáj.
#2: igen, ez is nagy igazság. 1 nap 24 órából áll. Az átlag dolgozó szülő 7-ból 5 napot dolgozik, ami például úgy néz ki:
7-kor felkel, 8-ra bemegy dolgozni, ott van 16:30-ig, hazaér 17-re, és ha be akarja tartani a 8 órás alvást, akkor marad kb. 6 órája a gyerek dolgaira, takarításra, pakolásra, tisztálkodásra, főzésre, sportlásra ÉS magára. Valamit ki kell hagyni ahhoz, hogy ne hülyülj meg napról-napra abban, hogy semmi szabadidőd nem jut magadra, mert mindig csinálni kell valamit.
Igen, így van. Nekem nincs gyerekem, úgyhogy van napi 1-2 óra szabadidőm, de az meg este 10-kor, amikor már nem fogok elmenni edzeni, pláne hogy legalább egy órát kéne oda-vissza utaznom a legközelebbi teremig :D
Oké, tényszerűen igaz mert végülis DÖNTHETNÉK úgy hogy a mostani munkám helyett elmegyek 4 órában takarítani hogy több időm legyen, csak akkor meg a lakhatásom úszna el. Összességében én nem keresek kifogásokat, elismerem hogy az én döntésem hogy a létfenntartás meg az alapvető szükségletek fontosabbak nekem mint az edzés. 🤷♀️
Szerintem a magyar egy sikertelen nép. Elkezdi a felnőtt életet, választ pár magának, akivel vagy kitart, vagy nem, aztán lesz gyerek, aki inkább vagy egy anyaszomorító lesz, vagy nem, közben jönnek elő az anyagi/párkapcsolati/munkahelyi problémák, amiket nem/nem igazán szoktak tudnak a magyarok kezelni, így inkább a többféle aljzószerek felé kezd el kacsintgatni.
Nem beszélve az eleinktől átvett régi berögzött negatív szokásokat: a reggeli éhgyomros pálesz - az is lehetőleg min. 60 fokos szilvábú...
A magyarnál az is gond, hogy a közösség, a barát sokat jelent neki még akkor is, ha az egy visszahúzó erő számáára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!