A 30-as nők, akiknek semmi nem jött be (se gyerek, se család, stb.), mit várnak még az élettől?
Miért kellene gyerek, úgy őszintén? :D
Mert semmi pluszt nem ad, csak elvesz egy csomó időt, energiát, amit sokkal értelmesebb dolgokra is fordíthatok, mint pl. egy síró csecsemő ellátására.
"semmi pluszt nem ad, csak elvesz egy csomó időt, energiát, amit sokkal értelmesebb dolgokra is fordíthatok, mint pl. egy síró csecsemő ellátására"
Gondolod, kedves 13-as, hogy te adtál valami pluszt a szüleidnek? Azon kívül, hogy olyan penetráns csomagokat raktál a pelusba,hogy a második szomszédnak is könnybe lábadt a szeme? Mégis bevállaltak a szüleid, időt, energiát nem kímélve felneveltek, hogy esélyt kapjál egy boldog életre, és hogy ezt az esélyt továbbadd a gyerekeidnek. De te még ahhoz is önző vagy, hogy ezt az esélyt megadd. Ugye?
Ugyan még csak 29 vagyok, de nehogy már temetnie kelljen magát az embernek 30 évesen! Fiatal, előtte még az élet, gyereket pedig véletlenül sem akar mindenki, sőt! Egyre többen nem akarnak.
Családom van, egyrészt a szüleim, testvérem, unokatesóim, másrészt ott a férjem, mi ketten vagyunk egy család, nem kell hozzá gyerek. Már első perctől megbeszéltük, hogy nem fogunk vállalni, azt a rengeteg energiát és pénzt inkább fordítjuk magunkra, a hobbijainkra, utazásokra, nyelvtanulásra, szórakozásra stb. Nekünk így jó, így vagyunk boldogok és nem csak "tengünk-lengünk". Annak pedig, hogy a szüleim anno ÖNKÉNT vállaltak gyereket és természetesen felneveltek, vállalva minden ezzel járó nehézséget, nekem semmi közöm. Ez az én életem, amit úgy élek, ahogy elsősorban nekem megfelel, nem pedig úgy, ahogy elvárnák vagy ahogy a szüleim élték. Nekik is megvolt az esélyük meghozni a saját döntéseiket, nekem is megvan, ennyi. Azt meg nem igazán értem egy meg nem született "gyerekkel" szemben hogy a jó fenébe lehetne bárki önző, de meg sem kísérlem megérteni.. Mintha a gyerekvállalás ilyen alapon nem lenne önzőség, főleg h már most durva túlnépesedés van, a közeli jövőben lehet már az ívóvíz-ellátás is gondot fog okozni, de végülis. Ettől eltekintve: miért vállalnak az emberek gyereket? Mert ÉN gyereket akarok, mert ÉN anya/apa akarok lenni, mert ÉN azt akarom legyen belőlem és a páromból egy kis ember stb stb. Nem baj, ha nincs megfelelő háttér hozzá, sokan szülnek a nyomorba, szegénységbe, szülnek a támogatás miatt, szülnek úgy, h már a meglévővel is alig bírnak. Milyen szerencse, h ez kicsit sem önzőség.... Ja, de.
Én 30 vagyok, férjem van, gyerek sose lesz, mert nem kell.
mit várok az élettől? MSC diplomát szeretnék, utazgatni, hobbimnak élni, szórni a pénzt, lecserélni újabb bmw-re az autómat, felpörgetni a cégemet, nem dolgozni soha másoknak.
Minap azon elmélkedtem, hogy nekem ugyan állatkáim vannak, és mennyire kiszolgáltatott vagyok ezáltal, mert ha orvosi kezelésre van szükség akkor bizony zsebbe kell nyúlni.
Na ugyanez a gyerekkel is. Kiszolgáltatottá tesz, az ember jobban eltűri a szar munkahelyeket, eltűri ha belétörli a főnök a kakás cipőtalpát, merthát a gyereket el kell tartani. Ezért nyomatják, hogy kell a gyerek, vagy legalább egy kisállat, mert az tesz szolgává. Akinek semmije senkije nincs, az szabad mint a madár ès azzal nem is merik megtenni egy munkahelyen se hogy rosszul bánnak vele, mert egyik napról a másikra felmond gondolkodás nélkül. Szóval gyerek= kiszolgáltatottság. Az állatok is, de sajnos ők rövid ideig élnek. Ha most lennék 20, max 1 kutyám lenne semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!