Lehet fejleszteni így a nyelvtudást?
100 az sok.
Próbáld a már megtanultakat használni a mindennapi életben, amikor csak tudod. Pl én a bevásárló listát mindig angolul írtam. Ha eszembe jut, akkor angolul próbálok gondolkozni, pl angul mondom magamban, hogy most elmegyek filmet nézni, megyek vacsizni, stb... Régebben lányomat megkértem, hogy beszélgessünk angolul, bár ő már elég profivolt, így ez picit nehézkes volt, desok ilyen játékot ki lehet találni.
Vagy ha már játék. Ha van otthon Scrable, rakd ki angolul. (vagy amilyen nyelven tanulsz)
Önmagában a szótanulás unalmas is, meg... nem igazán ez a lényeg és az eredményes módszer. Nem szódolgozatot akarsz írni. Az ilyen módszerek nekem olyan "iskolai tantárgy" szagúak.
Nekem sokkal jobban működik fordítva. Használom, aztán ha találok olyan szót mondjuk olvasás, videó nézés közben, ami nincs meg és nem tudom kikövetkeztetni, akkor megnézem, mit jelent.
Akkor sem írogatok füzetbe, meg ismételgetem őket, mint valami iskolás.
Rosszul gondolod, rossz a technikád.
Azért, mert nem aktívan magolsz, mint valami 5. osztályos szódolgozatra, attól még megtanulsz dolgokat. Ha többször előkerül és tudod kötni valamihez, akkor meg fog ragadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!