Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miert van az, hogyha veszek...

Miert van az, hogyha veszek valamit amire magyarorszagon valszeg egy atlagember nem koltene ennyit furan erzem magam?

Figyelt kérdés

Nem az, hogy tobb a penzem, mert nem.

Peldaul ilyenek, hogy inkabb sporolok egy dragabb dologra azert hogy premiumabb legyen es jobb legyen a minosege, nem veszem meg az olcsot, mint sokan ezt teszik. Amikor megvettem az adott dologbol a dragabbat, mindig furan erzem magam, mert szerintem mas nem koltott volna erre ennyi penzt... De utanna eszembe jut, hogy ott vannak azok, akik akar 100 ezret elszivnak havonta, vagy nagyon draga kocsival jarnak, ezutan jobban erzem magam.

2023. júl. 10. 03:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Definiáld az átlag embert! Egy minimálbérért dolgozó persze, hogy nem fog megvenni drágább dolgot, mert nem teheti, spórolni sincs esélye. Egy alsó középosztálybeli viszont simán csinálja, amit te, nem vagy különleges, csak esetleg nem minden termékkategóriánál. Van, akinek az a fontos, hogy a telefonja jobb legyen, van, akinek a ruha- vagy a cipőmárka a fontos. Nekem pl a ruha-vagy cipőmárka nem fontos, inkább az anyag minősége, meg hogy nekem hogy áll, és sokáig tudom-e hordani. Telefonnál fontos, hogy ne a leggagyibb legyen, de csak a használhatóság miatt, nem érdekel, hogy effektíve melyik márka. Samponnál, krémnél megnézem, hogy jó minőség legyen, inkább drágább, de jó stb. Fontos az ár-értékarány. Ennyi, nem kell furán éreznéd magad, kB mindenki olyan, mint te.
2023. júl. 10. 06:32
 2/4 anonim ***** válasza:
40%
Mert beléd is beléd lett nevelve hogy a spórolás meg a csoróság a normális és az elfogadott. Én sokáig ragodtam rajta hogy vegyek e drága autót (10m), simán megengedhettem magamnak, de akkor is. Szerencsére megvettem. Életem egyik legjobb döntése volt.
2023. júl. 10. 07:16
 3/4 anonim ***** válasza:

#2 Le van pontozva, pedig van igazság ebben a spórolásra nevelés dologban.

Persze, nem kell szórni a pénzt, de sokakban már szinte beteges önmegtartóztatásba megy át ez az egész. Emlékszem nekem is ez volt, hogy ha bármire pénzt adtam ki akkor utána konkrétan rosszul éreztem magamat napokig.

2023. júl. 10. 09:03
 4/4 anonim ***** válasza:
52%
Én sem értem, miért pontozták le a 2-est, mert igaza van. Felénk is ez megy, hogy aki vesz valami drága cuccot, arról azonnal pusmogni kezd a falu. Tényleg néha van az emberben egy olyan érzés, hogy restellnie kell, ha ő megengedhet magának dolgokat, amit sokan nem. Pedig ez hülyeség, hiszen a másiknak attól nem lesz jobb, hogy én megtartóztatom magam.
2023. júl. 10. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!