Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A súlyosabb mozgássérültek...

A súlyosabb mozgássérültek közül kik vannak többen, akik sokat eljárnak, vagy akik (sajnos) a négy fal között élik életüket, mert nehéz őket kimozditani stb. (inkább fitikailag, )?

Figyelt kérdés
Én ilyen vagyok 38 éves ff, szerencsére anyuékkal élek ha tehetik tavasztól őszig, 2-3 szor elvisznek kirándulni de kb ennyi amit házon kivül töltök, udvarozni szerencsére tudok levegő ér ha jó idő van kimegyek. Sok mozgássérülttől hallottam , olvastam (neten , csoportokba cseten stb) , hogy ezt is nagyon becsüljem ha 1-2 szer el tudnak vinni valahová, vagy egyáltalán levegőzhetek udvarozhatok, mert sokaknak ez a lehetőség sincs, és a lakásba éli le az életét kb, (vagy házba/otthonba stb) mert a lépcső és minden más is leküzdhetetlen akadály meg stb. . Tényleg azok vannak többségbe akik sajnos igy élnek?
2023. júl. 8. 10:07
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Itt ahol élek, volt egy srác, aki nagyon sok rendezvényre eljárt, pedig elég súlyosan mozgássérült volt, így ránézésre talán csak a kezeit tudta valamennyire mozgatni. De gondolom olyan szempontból szerencsés helyzetben volt, hogy a családja anyagilag is, meg más téren is meg tudta teremteni neki ehhez a feltételeket. Szóval ő kimondottan aktív életet élt, sokszor láttam koncerteken, fesztiválokon, egyetemi rendezvényeken. Mostanában nem szoktam látni, de én is ritkábban járok ilyen helyekre, szóval nem tudom, mi lett vele azóta.
dec. 6. 08:18
 22/23 A kérdező kommentje:
21 igen ehhez szerencse is kell, pl olyan helyen él ahol van olyan szolgálat ami tud segiteni, facebookon nekem is van ismerősöm aki sok ilyenre jár le van fényképezve, koncertek rendezvények stb , de őt pl 1 alapitvány viszi ide oda Bp-en. Valamilyen szinten én is szerencsés vagyok hogy engem meg anyuék tudnak autóval. No meg ehhez beállitottság is kell, hogy szeresse az ember az ilyen tömeg rendezvényeket. Én nem is szeretnék ilyenre men ni, ha lehetne akkor se.
dec. 6. 09:58
 23/23 A kérdező kommentje:
Akiről irtam, szintén súlyosabb állapotba van, mozgatni kell stb .
dec. 6. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!