A súlyosabb mozgássérültek közül kik vannak többen, akik sokat eljárnak, vagy akik (sajnos) a négy fal között élik életüket, mert nehéz őket kimozditani stb. (inkább fitikailag, )?
Figyelt kérdés
Én ilyen vagyok 38 éves ff, szerencsére anyuékkal élek ha tehetik tavasztól őszig, 2-3 szor elvisznek kirándulni de kb ennyi amit házon kivül töltök, udvarozni szerencsére tudok levegő ér ha jó idő van kimegyek. Sok mozgássérülttől hallottam , olvastam (neten , csoportokba cseten stb) , hogy ezt is nagyon becsüljem ha 1-2 szer el tudnak vinni valahová, vagy egyáltalán levegőzhetek udvarozhatok, mert sokaknak ez a lehetőség sincs, és a lakásba éli le az életét kb, (vagy házba/otthonba stb) mert a lépcső és minden más is leküzdhetetlen akadály meg stb. . Tényleg azok vannak többségbe akik sajnos igy élnek?2023. júl. 8. 10:07
1/20 anonim válasza:
Nyilván aki lakásban él, annak nem feltétlenül van lehetősége akadálymentesítésre. Én nem vagyok mozgássérült de párszor elgondolkoztam már, hogy az én kis lakásom konkrétan nulla akadálymentesítéssel rendelkezik, a WC-re nem tudnék kimenni az apró folyosón, meg 70 centis panel ajtón. De maga a ház sem akadálymentes még a lifthez is lépcsőzni kell.
2/20 anonim válasza:
Nem tudom mit jelent a súlyosabb mozgássérült. De egy elektromos tolókocsi, pláne egy nagyváros környékén biztos sok lehetőséget kínál.
3/20 A kérdező kommentje:
2es az se minden liftbe fér be főleg a nagy utcai,,,, éltem panelba a keskeny szobai kocsim éppen befért a panel liftbe. A súlyosabb mozgássérült pedig az aki egyedül nem tud mozogni, autóba be kell tenni, merevebb és ilyesmik.
2023. júl. 8. 11:54
4/20 A kérdező kommentje:
Autista törpe igaz én mondjuk a kicsi szobai kocsimmal elfértem a lakásba mikor panelba éltünk de a liftbe éppen, hogy befért meg még 1 ember a fal mellé kilapulva, ugye kezelni az ajtót mert én nem tudtam. És ez a szobai kocsi nem a nagy batár utcai. (biztosan láttál már olyat)
2023. júl. 8. 12:00
5/20 anonim válasza:
Mivel az akadálymentesítés országos szinten egész jól halad, így szerencsére egyre több mozgássérült mozdul ki, de szerintem valószínűbb, hogy még így is sokan maradnak a 4 fal közt.
6/20 A kérdező kommentje:
5 ös ezt értem de van olyan aki nagyon nehezen mozog egyedül nem tud, pl be kell ültetni 1 autóbs stb ami lehet hogy a mérete merevsége miatt is nehéz, azokon az akadálymentesités se segit,DE ÉRTEM hogy értetted.
2023. júl. 8. 12:18
7/20 A kérdező kommentje:
"autóba"
2023. júl. 8. 12:18
8/20 anonim válasza:
A pärom amputält, de ez nem akadälyozott meg minket hogy ne mennjünk minden hetvegen valamerre. Van hogy kerekesszekkel de mostansäg inkäbb csak protezissel...
@5ös az akadälymentesites otthon kurvära nem halad jo ütemben, mert az ällam az EUba lepessel vällalta a hivatalok akadälymentesiteset es pl Kecskemeten häzassägot kötni csak lepcsözessel lehetett. A padkäk magasak, a järdäk kb mindenfele lejtenek, vagy szarrä vannak töredezve amin protkoban vagy akär kezi hajtäsu kerekesszekben kb netto szopäs...
9/20 A kérdező kommentje:
Mindenki más, akkor ezek szerint ő felső testben ép, tud mozogni, autóba beülni és més sok ilyesmi. Van aki testileg is merevebb be kell emelni autóba stb. Az jó ha nektek megmaradt a szabadság :)
2023. júl. 10. 10:14
10/20 anonim válasza:
Minden roki mäs. Otthon az ällam nem igazän segit a rokiknak jogy jobbak legyenek az eletkörülmenyeik, hanem inkäbb eljek le az eletüket a 4 fal között.. ami nem lätszik az nem problema otthon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!