Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van normálisnak tartva,...

Miért van normálisnak tartva, hogy még a munkaadónak kell kiszolgálnia a munkásokat?

Figyelt kérdés
Minden alkalommal ez volt mikor szüleim fogadtak valami munkást felújításra, és most legjobb barátnőmmel beszéljük hogy náluk is ez van... Szerintem elég pofátlan szokás. Tisztességesen megkapják a bérüket a munkáért. Nem a munkaadó tisztje gondoskodni arról, hogy nekik legyen kávé, sör, meg egyéb munka közben. A világon minden más munkás képes magának gondoskodni ezekről. Ha tudnám hogy mondjuk tetőjavításból élek, tehát többnyire kint dolgozom, akkor vennék magamnak egy hűtőtáskát és abban vinnék magamnak jeget, hideg kávét, meg szendvicseket. Jah és ha az van mondva hogy bocs, de nem azért hívtunk hogy berúgj hanem hogy dolgozz, akkor jön a sértődés, és össze lesz kókányolva a munka... Mi az istenért van ez így, és miért tartja mindenki normálisnak? Vagy az emberek egyszerűen meghunyászkodnak, nehogy tönkretegyék a munkások az otthonukat, és erre reflektálva a munkások igyekeznek annyit kisajtolni belőlük, amennyit csak tudnak?

2023. júl. 7. 14:24
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem találkoztam azzal, hogy elvárás lenne. Az, hogy kávéval, vízzel megkínálom, aki nálam dolgozik, nem nagy dolog, alap emberi gesztus, szerintem is. Nem is mindenki fogadja el. Ebédet, ilyesmit akkor szoktam kínálni, ha én is kapok valami pluszt. Többször volt, hogy kértem a bútorok mozgatását, jeleztem, hogy fizetek érte, minden alkalommal visszautasították a pénzt. Mikor ebédre került a sor, mondták, hogy le mennek a közértbe venni valamit, mondtam, hogy ez meg ez van itthon, megmelegítem, elfogadják-e. Nagyon megköszönték.
2023. júl. 7. 18:37
 12/29 A kérdező kommentje:
Akkor csak itt vannak ilyenek. Örvendek.
2023. júl. 8. 01:18
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
12, Akkor úgy látszik, csak te nevelkedtél barlangban, mások meg kaptak valamiféle nevelést alapvető emberi gesztusokból, tudod, van, akinek olyan a szemlélete, hogy attól még, hogy megfizetem valaki munkáját, ő is ember, és egy kávéba vagy hideg vízbe nem halok bele, ha megkínálom. Az ebéd az más tészta, én is azt mondom, hogy azt inkább akkor, ha minőségben, emberi fellépésben kapok én is valami pluszt. Én egyébként nyelvtanár vagyok, régebben házhoz is jártam, vízzel, kávéval mindig megkínáltak. Volt, hogy süteménnyel, pogácsával is, azt sohasem fogadtam el, de egy pohár víz vagy üdítő olyan emberi gesztus, ami miatt nem kellene itt fortyogni.
2023. júl. 8. 08:08
 14/29 A kérdező kommentje:
És ha nem kaptál volna kávét gondolom te is végtelenül felháborodtál volna, hülyeségeket tanítottál volna Pistikének, majd annak tudatában hogy a munkád egy nagy 0, ugyanúgy tartottad volba a markod. Mert itt konkrétan erről van szó, hogy ELVÁRÁS hogy ki legyenek szolgálva különben összeb*sszák az egészet a picsába mert mi az hogy nem.
2023. júl. 8. 08:45
 15/29 A kérdező kommentje:
Ja és az szerintem nem alap elvárás és emberség, hogy anyának kell a boltba rohangálnia sörért, hogy Józsi bácsi kényelmesen bebaszva tudja végezni a dolgát.
2023. júl. 8. 08:47
 16/29 anonim ***** válasza:
73%

Jaj istenem... itt a kerdező a legnagyobb suttyó csak nem hajlandó belátni.

Boltba nem kell rohangálni alkoholért.

Kávéval meg vízzel illik megkínálni, a többi a te döntésed. Ennyi.

Én meg szoktam kínálni főtt kajával, mert nem tétel, ha neked földbe áll a havi költségvetésed egy tál krumplifőzeléktől, ne tedd. De ebből felháborodott kérdést kiírni backi..

C.gánykodás legalja. Számolgasd az apróidat, hülyegyerek. Jézusom, de szánalmas.

2023. júl. 8. 08:52
 17/29 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező, Ti ilyen debil család vagytok?
2023. júl. 8. 08:57
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én még soha olyan mesterrel nem találkoztam, aki akár csak egypohár vizet is elvárt volna, alkoholt én nem tartok itthon, ők sem hoztak, nem is kértek, ha kínáltam vizet, kávét, esetleg főtt ételt több napi munka estén, azt köszönettel elfogadták. Ja, de én megválogattam, kit hívok az otthonomba, inkább kikerestem a picit drágább, de normális szakit, és nem bíztam a munkát az alkoholista "Józsi bácsira", aki elárulom, akár kap sört, akár nem, gányol meg kóklerkedik. Ha lenne benned annyi igényesség, hogy normális mestert engedsz a házadba, akkor te sem sajnálnád a napi két pohár hideg vizet meg két csésze kávét. A nyelvtanár voltam, hozzád tripla óradíjért sem mennék.
2023. júl. 8. 08:59
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Én egy másik magántanar vagyok, kávé és víz szokott várni, ha a gyerekek kapnak egy jégkrémet, nekem is adnak. Nem várom el, de ha a gyerekem mellett ott ül valaki (házamban dolgozik) akkor én sem fogom a gyerek kezébe nyomni a zabát, a masik meg nézze.
2023. júl. 8. 09:28
 20/29 A kérdező kommentje:
Parasztozzatok le azért amit MÁS VÁR EL. GRATULÁLOK! Jah és a k*rva anyánkat amiért nem tudjuk megengedni, hogy kihívjuk a luxus szakembert, aki majd normálisan dolgozik. K*rva jó lehet nektek hogy olyan anyagi jólétben éltek, hogy ez nem okoz gondot, és azt hiszitek evidens hogy mindenki ugyanazon a színvonalon él, és csak azért nem a legjobbat hívja ki mert IGÉNYTELEN. Igénytelen, b*szod!!! Az jut eszembe erről, mikor a milliós bevételű influenszer húzza a száját, hogy a minimálbérből élő emberek milyen egészségtelenül étkeznek, mert az 5000 forintos bio szarok helyett az olcsó péksütit veszik...
2023. júl. 8. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!