Miért van normálisnak tartva, hogy még a munkaadónak kell kiszolgálnia a munkásokat?
Egyszerű emberi kedvesség. Legalabbis én ezért kínálom meg őket, mert bent a hűvös házban meresztem a seggem míg ők kint dolgoznak, próbálok segíteni nekik legalább ennyivel.
Amúgy sosem kérték, ha én nem kínáltam, sőt van hogy az alkoholt el sem fogadják, esetleg egy szörpöt, vagy pohár vizet.
Hat ha a 30forintra kijövő kotyival főzött Bravos kávé neked akkora kiszolgálás, akkor ne adj nekik.
Mondjuk szerintem egyértelmű, hogy ha jön valaki hozzám, megkínálom valamivel, tökmindegy hogy vendégnek jött, vagy dolgozni, vagy csak a szomszéd felcsöngetett. Ember, szó szerint 30 ft se a kávé adagja... csapvíz meg ennyi se.
Embere válogatja.
A jelek szerint nem kellő gonddal választottatok munkavállalót, - bár tény, hogy egyre szűkösebb a választék.
Ami biztos, hogy nálam szóba nem jöhet italozó életmódot folytató alkalmazott. -Munka közben nem ihat!
Én jól jártam egy fiatal testvérpárral, amelyik kifestette a lakásomat.
Tény, hogy nem a legolcsóbbak voltak, de tisztességes szakmunkások voltak.
Becsülettel megtettek mindent, amit vállaltak és nem volt instabil semmi, amit kialkudtunk. A feleségem nem bírja a fizikai terhelést, én meg dolgoztam, ők mozgattak minden bútort, tisztán dolgoztak és vissza is tették a bútorokat a helyükre, - nagyjából semmihez nem kellett nyúlnunk a munka megkezdése előtti állapothoz képest. Én nem maradtam hálátlan!
Mindennel megkínáltuk - korlátlanul - őket, amit nekünk főzött a feleségem, ehettek-ihattak - korlátlanul - munka közben, amit szemük-szájuk kívánt, mert tisztességesen tették a dolgukat. Velünk reggeliztek, ebédeltek, kávéztak, üdítőt, ásványvizet meg annyit ihattak, amennyire szükségük volt. Néztek is furcsán ránk, de a félreértések elkerülése végett közöltük velük, hogy ezek nem érintik a kialkudott munkabért!
Nem szoktak hozzá, hogy emberszámba vannak véve!
A mesterekkel nem árt jóban lenni, azt kell elérni, hogy kedveljenek. Mivel ő csinálja a szakipari munkát. Egyrészt munka van bőven, másrészt megszívathat, ha akar.
Ezért akik lusták, vagy tudatlanok és minden sz@rért embert kell hívjanak, azoknak ez az ajánlott viselkedés. A pökhendi, nagyarcú megrendelő meg majd nem érti, hogy miért nem talál embert semmire, vagy miért van összb@szva a munka. Kevés a szaki, a jó szaki meg még kevesebb.
"akkor sem az ő tisztje etetni-itatni a munkásokat."
Most sem az. És egy kávé vagy egy hideg üdítő a nagy melegben nem is azt jelenti, hogy te eteted-itatod őket. Ez annyit tesz hogy van benned annyi emberi jóérzés, hogy ha már neked dolgoznak, a te otthonodban, akkor megkínálod őket valamivel. Ők meg jobb kedvvel, szívesebben végzik a munkát, adott esetben akár jobb minőségben vagy épp gyorsabban is elvégezve ugyanazt. És mindenki nyer.
Kivéve persze aki annyira fillérb*ó, hogy ennyitől is falnak megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!