Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire fontos a külső az...

Mennyire fontos a külső az életben?

Figyelt kérdés
Sok ilyen kérdés van de én nem feltétlen a párkapcsolatokra akarok kitérni, inkább arra hogy mennyire befolyásolja egy férfi életét hogyha nem néz ki jól. Mennyivel nehezebb munkahelyet találnia, felnőtt korban mennyire lehetséges hogy szép felesége legyen, mennyire nézi le a többi ember és mondjuk mennyire lehet boldog az élete? Nem nézek ki szörnyen, 185cm 76kg a magasságom miatt van egy kicsi önbecsülésem, viszont nyaktól felfelé valahogy nem születtem szépnek. Aggódnom kéne?

2023. júl. 5. 23:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
28%
Aggódnod bizony. Én 27 éves vagyok, még csak nem is extrém csúnya, inkább átlagos, sosem volt még barátnőm, barátom is alig van, melóm sincs mert sehova nem vesznek fel, egyszóval szociális téren semmi nem sikerül, mert nem vagyok Brad Pitt. Üdv a 21. században!
2023. júl. 5. 23:44
 2/18 anonim ***** válasza:
49%

Nagyon és egyre jobban számít. Férfiként főleg. Amíg női oldalról megy a bodypositive, addig a férfi oldal felé egyre csak nőttek az elvárások.

Ha megnézem a munkahelyem, akkor sokszor már a külső is megadja, hogy 1-1 társaságban mennyire veszik komolyan a férfit. Állásinterjúknál bizonyítottan számít a külső, mindkét nemnél.

Társkeresés terén meg már egyre több átlagos kinézetű férfi is panaszkodik, hogy nem talál társat. Én is meglepődtem, hogy egyetemen mennyi csoporttársam volt szűz. Olyanok, akikről azt gondolná az ember, hogy simán találhatnak valakit, de pl. tinderen kb. csak 1-2 matchük lett.

2023. júl. 5. 23:54
 3/18 anonim ***** válasza:
96%

Ha a párkapcsolat részt hanyagoljuk, akkor semennyire nem fontos. Nyilván ha valakit kifejezetten megver az élet, valami átlagosnál tényleg sokkal "csúnyább" ábrázattal, akkor találkozni fog előítéletekkel, de egyébként ha ez az extrém eset nem áll fenn, akkor nem lesz emiatt nehezebb se barátkozni, se munkahelyet találni.

Ha a szakmádban hozod az elvárható szintet és megbízható, lelkiismeretes vagy, akkor lényegében jelent helyzetben kapkodni fognak utánad.

Barátkozásnál is csak a nagyon fiatal gyerekeknél számít - esetleg - a külső, sokkal fontosabb a személyiséged.

"felnőtt korban mennyire lehetséges hogy szép felesége legyen"

Nyilván lehetséges az, hogy egy nem túl szép férfinek szép felesége legyen vagy egy nem túl szép nőnek szép férje, de ez miért ennyire fontos? Ha bevallottan nem vagy szép, akkor miért ragaszkodsz egy nálad sokkal szebb nőhöz?

2023. júl. 6. 00:10
 4/18 Shaddark ***** válasza:
100%

Szerintem fontos.

Az emberek bár önmaguk előtt is tagadják, de igenis elfogultak ilyen téren. Egy jóképű pasi mindig előnyben lesz azonos kommunikációs skill esetében.

Ám ha nem vagy tagadásban és elfogadod hogy ez egy hátrány, mert az élet olyan, amilyen, akkor nincs gond.

Kommunikációs tudással fel tudod hozni magad simán a jóképűek "szintjére". Ez minél magasabb, annál jobbak az esélyeid a kérdezett lehetőségekben. Az önismeret önbizalmat ad, ez egy férfinál rettentően fontos. Sok olyan tulajdonság, képesség, készség van amivel fel tudod venni a versenyt akár csajozásban is egy jóképű férfivel. De alapból, ha ezek a skillek azonosak, igen nagy hátrányban vagy. Sajnos neked többet kell beletenned az érvényesülésbe mint a szerencsésebbeknek, de ha belekezdesz, menni fog. Sokan azért maradnak le, mert az első pár negatív élménynél elveszítik a hitüket magukban, a világban. Kifogásokat keresnek és találnak, majd nem fejlődnek semmit (önismere, önbizalom, kommunikáció...) és beérik azzal ami van. Ami nem túl sok. Fejlődni kell és nem lesznek határok.

2023. júl. 6. 08:07
 5/18 anonim ***** válasza:
83%

Fontos.

Elmegy 5 férfi egy állásinterjúra, ugyanaz a végzettség, ugyanaz a tapasztalat, és ugyanaz az emberi kedvesség.

Ha éppen nem egy pincébe kerül, hanem ügyfelekkel tartja személyesen is a kapcsolatokat vagy ott ül az irodában, akkor az előnyösebb külsejűt fogják felvenni, jobban mutat, az embereknek is szimpatikusabb.

2023. júl. 6. 08:50
 6/18 Shaddark ***** válasza:
100%

Kutatások bizonyítják (nem keresek linkeket most, nézd el nekem) hogy a pincébe is a szebbiket vennék fel :)

Persze adott hasonló beszéd készséggel, magabiztossággal, végzettséggel...

2023. júl. 6. 09:05
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Okés ez lehet :)
2023. júl. 6. 09:19
 8/18 anonim ***** válasza:
49%

"Elmegy 5 férfi egy állásinterjúra, ugyanaz a végzettség, ugyanaz a tapasztalat, és ugyanaz az emberi kedvesség."

Igen, lehet hogy ez lenne, csak soha, semmikor nem történt olyan, hogy x darab, teljesen egyforma ember menjen interjúra, annyi különbséggel, hogy máshogy néz ki az arcuk. :)

Én nem tudom, hogy ki mit vagy hol dolgozik, de én még csak olyan cégnél voltam, ami pénzből él. A pénz meg nem az ember fizimiskájából lesz, még akkor sem, ha értékesítő vagy hasonló... feltéve ugye, ha nem valami vetkőzős éjszakai klubbról van szó ugye. :)

2023. júl. 6. 11:05
 9/18 anonim ***** válasza:
0%
Az a baj, hogy nagyon számít. Nő vagyok, 25 éves, két diplomával, 4 nyelvet beszélek felsőfokon (+ magyar), a diplomám közgazdász. Nem azt mondom, hogy csúnya vagyok, még csak azt sem, hogy átlagos, inkább úgy mondanám, hogy valahogy az arcom egyetlen kultúrában sem számított volna szép arcnak. Nem vagyok egy mai átlag lány. Fehér a bőröm (és hibátlan), kék szem, sötétbarna göndör hosszú haj, keskeny arc. Sminkelek szolidan, profitól tanultam meg. Átlagos a testalkatom (ami a magasság/súly arányát illeti), és emellett rendszeresen járok edzeni. Pszichológushoz is járok (úgy érzem, jót tesz), és ő mondta többször is, hogy ritka, amikor egy korombeli fiatal nő ilyen választékosan, szépen beszél. Magánéletem rendben van, vőlegényem van, akivel egymást húzzuk előre szakmailag is. És ezzel együtt mégis minden állást átlagmancikák visznek el. Miért, ha nem a mai "egyen" külső miatt, amibe ők beleférnek, én nem.
2023. júl. 6. 11:39
 10/18 anonim ***** válasza:
52%
Én meg nem vagyok szép, 30 éves vagyok, 2 diplomával, igazán jól egy nyelvet sem beszélek (angolul mondjuk középfokon kb.) és mégis mindig is kapkodtak utánam a munkaerőpiacon, mert VERSENYKÉPES a szakmám. Nem azért, mert szép vagyok. A kollégáim között voltak kifejezetten csúnya, nagyon jó, keresett szakemberek is.
2023. júl. 6. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!