Urbex, népszigeti Ganz Hajógyár. Aki járt ott, tapasztalt ilyet?
Két napja fotózáshoz kerestünk helyszínt, ezért körbenéztünk néhány épületben. A nagy csarnok melletti emeletes, sokablakos épület földszintjén, középtájon, a csarnok felé eső oldalon van egy kicsi, ablaktalan, teljesen fekete falú helyiség, a központi folyosóról lehet megközelíteni. Aki járt ott és látta, érzett valami furcsát, amikor ott volt, vagy esetleg bement ebbe a szobába?
Perceken át csak álltam előtte és néztem befelé, olyan érzés volt, mintha valami odabentről visszanézett volna rám. Az egész területen, de az épület egyetlen más pontján (talán egy közeli zuhanyzóblokkot leszámítva) sem éreztem semmi furcsát, ijesztőt, paranormálisat, csak ott, viszont rettentő félelem és dermedtség fogott el, és amíg nem szóltak oda, hogy megyünk tovább, el sem tudtam mozdulni. Másodszor velem jött valaki, ő még hamarabb rosszul érezte magát a szobától és néhány másodperc után otthagyta. Engem annyira nyomaszt, hogy éjszaka felébredek és nem tudom kiverni a fejemből, ezenkívül is váratlan időpontokban eszembe jut, például most.
Nézhettek hülyének, én sem teljesen hiszem el, meg nem képzelem, hogy valami gonosz energia lakik ott, és engem kísért :D Csak tudni szeretném, hogy mások, akik látták, érezték-e magukat furcsán miatta, vagy esetleg az épület/egy másik épület más része miatt.
Tapasztalatokat várok.
Van fogalmad róla, hogy a Kádár-rendszer idején mennyi munkás meghalt abban az üzemben? ☠️
Ne akard tudni a részleteket. 👿
Hármas: keveset. Előismeret nélkül mentem oda, azóta pedig csupán ezt olvastam el, még nem ástam mélyre.
"A gyár rövid története
A gyárat 1907-ben alapították és kezdték meg a termelést a Népszigeten. 1949-ben államosították és beolvasztották a Ganz Hajógyárba. A Hajozas.hu cikke szerint Magyarországon a rendszerváltásig itt gyártották a legtöbb úszódarut. A Clark Ádám például 1980-ban készült többek között az Árpád híd építéséhez, és nagyon sokáig a legnagyobb teherbírású hajódaru volt Közép-Európában. Mint sok más hasonló üzemünk, 1990-től kezdett hanyatlani a hazai hajógyártás. Arról egyelőre nem leltem fel információt, mikor készült itt utoljára bármi is, de megkockáztatom, igazán jelentős termék a rendszerváltás óta nem igazán gördült ki a főkapun. Annyit viszont megemlítenek a források, hogy 2007 után indultak a felszámolási eljárások. A cég legutóbbi nevében (Ganz Sziget Hajó-, Daru- és Acélszerkezetgyártó Kft) már szerepel az "f.a.", azaz "felszámolás alatt" jelző."
Jobb, pontosabb forrásokat keresek.
Az egy érdekes hely már elvileg a honfoglalás előtt is lakott volt.
Szóval volt a második világháború alatt is harc, utána amikor üzemként működött írták már itt előttem hogy voltak balesetek. Amikor működtek a Hajógyárin a szórakozó helyek jó pár ember eltűnt nyomtalanul.
Amiből ki lehetne indulni esetleg: mi célból van egy hajógyárban ablaktalan, fekete szoba? Mert hogy egy fotós üzemben lehet ilyen, meg egy szemészeti klinikan is lehet "sötét szoba" azt tudjuk, tudjuk, mire szolgál.Lehet, hogy vannak még munkahelyek, ahol valamiért kell ilyen sötét kamra. Hajó gyártáshoz lila fingom sincs, de erős a gyanúm, hogy nincs ott semmi olyan gyártási eljárás, amihez kellene, hacsak nem valamilyen eszközök állapot megóvása végett, amit mondjuk nem érhet tartós fény??? Amúgy passz...
Én már a leírásod alapján libabőrös lettem...Rágondolni is ijesztő, mert ismerem ezt az érzést. Lehet, hogy csak a szoba sötétsége váltotta ezt ki, bár nem igazán hiszem. Az ilyen érzések ritkán csalnak. Azért bevilágíthattál volna...
Kutya hogy lett volna ott? Ha kutya lett volna, nyilván adott volna valami életjelet.
Köszönöm a válaszokat!
Milyen volt ott ipari tanulóként? Esetleg megosztanál velünk néhány élményt? Kíváncsi vagyok.
A szobát festékkel festették utólag feketére a padlótól a plafonig, vagy gyújtogatás nyomán kormozódott be, talán ez valószínűbb. Több más helyiségben is volt nyoma gyújtogatásnak, de nem ilyen nagy mértékben.
Bevilágítani nem tudtam volna, nem volt nálam telefon vagy lámpa, de igazából nem is mertem.
Sajnálom, ha csupán ez a szegényes leírás hideglelést keltett, de akkor legalább részben meg tudfam ragadni az élményt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!