Miért vagyok döntésképtelen? Ez valami betegség jele?
Feltűnt, hogy képes vagyok 1 dologra nagyon sok időt szentelni, de ezek mind ilyen kis jelentéktelen dolgok.
Például:
Kalóriát számolok, figyelek az egészség étkezésre, és képes vagyok több órát azzal eltölteni, hogy összeállítsam étrend terén 1-1 napomat, mert mindig változtatni akarok valamin. Ugyanez a boltokban is, mert képes vagyok 1 órát eltölteni a boltban csak azért, mert nem tudok dönteni 1-1 termék között.
Filmnézésnél ugyanez. Nem tudok 1 filmet megnézni és kiválasztani, mert képtelen vagyok dönteni, hogy melyik legyen. Sorozatoknál szintén ez a helyzet. Mire kiválasztanék 1 sorozatot, addigra megunom az egészet és inkább hagyom.
De leginkább az életmóddal/étkezéssel kapcsolatban tűnt fel ez a dolog. Annyira tökéletesen akarod csinálni mindent, hogy órákat töltök 1-1 dolog megtervezésével, mert nem tudok dönteni, hogy most ebédre X kalóriát, vagy X-200 kalóriát egyek és akkor így vacsorára egyek többet. Szóval értitek, ilyen teljesen jelentéktelen dolog, amin kb semmi sem múlik.
1#
Teljesen normális a testsúlyom.
3 évvel ezelőtt volt rajtam +40kg, de ez mára már lement.
Én inkább gratulálok neked. A népesség 70%a le szeretne fogyni, de képtelenek tudatosan étkezni. Se kitartás, se konzekvens magatartás a döntésük betartásához nincs bennük. Inkább esznek guru kajákat, próbálkoznak csoda módszerekkel, minden elképesztő hülyeséggel csak ne kelljen időt és energiát szánni rá.
Szerintem (és simán tévedhetek pár mondat alapján) inkább a motivációd hiányzik, lehet túl inger szegény környezetben élsz.
Ezért nem döntés képtelen, hanem motiválatlan vagy. Ha nem érdekel ez sem, az sem, persze hogy nem tudsz választani.
Köszönöm! :D
Motiválatlan semmiképpen sem vagyok, imádok edzeni és tudatosan táplálkozni. Valószínűnek tartom, hogy a túlzott maximalizmusom miatt vagyok ilyen, hogy inkább 5x átgondolok valamit, de az a végén tökéletes legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!