Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne érezzem...

Mit tegyek, hogy ne érezzem magam egy utolsó csövesnek munka nélkül, álláskeresőként?

Figyelt kérdés
Már 6 hete munkát keresek, hívtak már be interjúra de nem vettek fel, sok munkára jelentkeztem többnyire vagy vissza se hívnak, vagy visszahívnak de már betöltötték az állást (pár nap alatt többnyire, friss hirdetésekre jelentkezek), vagy felhívnak és a telefonbeszélgetés alatt derül ki valami információ amiért nem tudom elvállalni az adott munkát. 6 hete már (mióta elküldtek az előző helyemről), abból állnak a napjaim hogy az álláshirdetéseket nézem orrba-szájba, egész álló nap, azonkívül semmi értelmeset nem csinálok. Maximum vezetni tanulok, most csinálom a jogosítványt, de ennyi. Meg jelentkeztem targoncás tanfolyamra de az még soká indul. Hogy ne érezzem magam egy semmirevaló csövesnek így teljesen egyedül és munka nélkül? Barátok, társaság sincsenek, így az én életemnek pont a munka lenne az értelme
2023. júl. 4. 02:01
 1/10 anonim ***** válasza:
6%
Van munka! Ne válogass. Állj be dolgozni, aközben is kereshetsz jobbat.
2023. júl. 4. 03:50
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Facen van egy csoport, az a címe, hogy g_ci pofátlan álláshírdetések. Rengeteg hasonló sztori van, mint a tied, és sok HR-s is legitimizálja a problémádat. Magyarországon statisztikailag 8-12 hónap is lehet, mire sikerül az álláskereső(k)nek elhelyezkedni (főleg kapcsolatok nélkül..), de a medián (átlag) 4-6 hónap közé szór. Tavalyi évhez képest az állásportálok szerint 20-30%-kal keresnek többen munkát, ráadásul igen nagymértékű a leépítés minden szoktorban (még az IT-ben is). Kint vannak a pályán közszolgálatosok, katonák, navosak, tanárok, egészségügyisek, pályakezdők, iparosok, összeszerelőkből rengeteg operátor/sofőr és van egy top 5-ös lista ahova szinte mindenhonnan jelentkeznek a pályaváltók- így könnyen elképzelhető, hogy te is ezen kategóriák valamelyikébe tartoznál bele, ahol melletted 400 másik ember is beadja a CV-jét és a cégek nagyon lassan szűrnek. A HR-sek azt írták a csoportban pl., hogy nem 25 helyre, hanem 250 helyre kell beadni ahhoz, hogy 5-10%-os visszajelzést kapj- ez a statisztika, úgyhogy ne keseredj el, nem vagy egyedül. Az is megszokott jelenség, hogy sok cégnél a kötelező miatt írják ki a pályázatot x napig, közben pedig belülről töltik fel az állást. Uncsitesómnak van 3 diplomája (de minek..), 2 nyelvvizsgája és mivel pályát vált (plusz szakmát tanul mielőtt lelép az országból) adminisztrációs pozikat néz, amelyekre 12-15x-ös túljelentkezés van és Ő is már több hónapja nem talál semmit, a saját szakmájában meg ilyen 156e nettó fizuért akadna esetleg kis zsákfalukba valami (szállás nélkül vagy 120e/szoba árkalkuláció mellett), de pl. 5 hete mesélte, hogy jelentkezett egy egészségügyi referens pozira, ahova teljes munkaidőre 220-250 nettó bérsávot adott meg és kb.2-3 hét múlva szembejött vele ugyanaz a hirdetés, ugyanattól a cégtől, ugyanarra a feladatra, de már részmunkaidőre csökkentve a pozit (valószínűleg bőven nettó 200 alatt képzelték a jelentkezők bérigényét)-ugyanis a munkáltató (főleg, ha állami..) könnyen megteheti, hogy egyszerűen visszavonja a kiírt pályázatot és mégcsak nem is tájékoztatja róla a jelentkezőket:). Uncsitesóm azért kivárta a 30napot, hátha legalább egy 'kösz nem' továbbított üzit kap, de semmi.. Szóval nem egyszerű. Viszont próbáld a jó oldalát nézni a dolgoknak: most tanulsz vezetni, az tök jó, a jogsi egy plusz pont. Tanulhatsz mellette valamilyen nyelvet, jelentkezhetsz (igaz fizetősen) valamilyen tanfolyamra ahol tanulhatsz szakmát- akár online is. Mivel van időd, jobban koncentrálhatsz a hobbijaidra is, sportolhatsz is és esetleg elmehetsz önkénteskedni (sokan onnan szerzik a kapcsolataikat és később a munkahelyüket is). Ha vidéken laksz és fiatal vagy nézz szét a szezonális munkák között is, hogy addig se ülj otthon, keresnek embert rendszeresen rendezvényekre/koncertekre/fesztiválokra Mo-n és külföldön is; ilyenkor megy a vendéglátói infrastruktúra is ami ugyan kemény meló, de néhány hónapot ki lehet bírni benne: lehetsz túravezető, animátor, technikai kisegítő, felszolgáló, pincér, jegyszedő, rakodó, takarító stb. Ha szeptemberre se sikerülne semmi, akkor augusztus végéig érdemes beíratkozni nappali/esti tagozatra szakképzésre (ez ingyenes, és ad diákig-t is, 25 év alatt nappali tag. afölött estire járhatsz) vagy felsőoktatási posztgradra (ha van BA/BSc diploma). Sok sikert és jó jogsizást :)
2023. júl. 4. 04:36
 3/10 anonim ***** válasza:
48%
Akkor csinálj valami hasznosat.
2023. júl. 4. 07:14
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Menj közmunkára.

Ja vagy lusta vagy dolgozni?

2023. júl. 4. 10:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Sok múlik azon, hogy az ember hogy áll hozzá. Én is voltam munkanélküli, és azt az időszakot egy lehetőségnek fogtam fel. Egyrészt lehetőség arra, hogy valami újat tanulhassak. Jelentkeztem egy tanfolyamra (nem tudom, még mindig vannak-e ilyenek, de akkoriban rengeteg ingyenes tanfolyam indult munkanélkülieknek.) Emellett sportoltam, és nem utolsó sorban: kipihentem az előző munkahelyet.

Emellett lett barátnőm, és összességében egy nagyon szép, és emlékezetes időszaka volt ez az életemnek.

Persze, keseregni, meg búslakodni is lehet...

#1 "javaslatát" pedig a legnagyobb hülyeségnek tartom. Az ember ne legyen már igénytelen a munkával kapcsolatban sem. Pont ezért van annyi kesergő, mert a legelső ajánlatot gondolkodás nélkül elfogadják, aztán meg keseregnek, hogy az mennyire rossz. Legyen már az embernek tartása!

2023. júl. 4. 10:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül. Ja persze, munka mindig van, csak nem mindegy milyen. Az olyan munkahelyekből egyre kevesebb ahol nem éhenhalni való bért adnak, be is jelentenek. Azt már nem is merem említeni hogy a munkáltató esetleg embernek néz, az lassan már bónusz.
2023. júl. 4. 11:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Én se találok, kb egy csoda ha valahova hívnak..
2023. júl. 4. 14:21
 8/10 anonim ***** válasza:
15%
Ami állás van, ragadd meg, vagy vállalj be egy képzést.
2023. júl. 4. 21:23
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A közmunkát is ragadja meg? 🤣

2023. júl. 4. 21:56
 10/10 anonim ***** válasza:

#5: én is elfogadtam az első ajánlatot, ahova felvettek.

Ugyanis nekem nincs segítségem már,nincs hova mennem.

Az első ajánlatot kell nekem elfogadni,ami szállást ad.

Hiába tanultam, nem sikerült szakmában dolgozni (nyelvtudás hiánya miatt és amiatt, hogy kevés időt adtam magamnak arra, hogy a szakmámban találjak állást full kezdőként,kb. nulla tapasztalattal), maradtam azon a szinten, ahol egy érettségi is elég. (meg a 8 általános)

Társaság nekem nincs, lassan barátok se nagyon. Introverált vagyok és szeretek egyedül lenni, az ilyesfajta csapatbeszélgetés (cigivel, piával, üditővel) nem az én műfajom,vagy max. olyan emberekkel esetleg, akiket már rég ismerek.

2023. júl. 12. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!