Mindegy 5. magyar dohányzik. Miért?
Dohányosként azt mondom, hogy természetesen nincs értelme. Mi értelme van sok pénzt adni arra, hogy az ember pusztítsa saját magát, ártson a környezetében élőknek stb.?
Biológiailag megvan az értelme: a nikotin gyors örömforrás, a leszokási kísérletekkor pedig én személy szerint (!) veszteséget éreztem, nem azt, hogy megszabadultam valamitől, ami káros és drága (természetesen sokan le tudnak szokni, az én példám nem mérvadó). A saját magam válasza az, hogy függő vagyok, és bizonyára gyenge stb. Egy nem függő számára persze ez ostobaság, értelmetlen válasz.
Ha általánosságot kell mondani: gondolom, sokan vagyunk, akiknek kell valami gyors örömforrás. Tudom, ez sem egy racionális válasz.
Ha már egészségesen születtél, legalább azzal tegyél jót magadnak hogy oda figyelsz magadra, bicajozzál, motorozzál, fussál, járjad a hegyeket.
Beszélhetünk az érszűkületről, amputációkról, tüdő betegségről, ezekhez a cigi járul hozzá nem a tevékeny életmód.
Kamasz koromban szívtam el kettő szálat, az első volt a próba, köhögtem attól a szartól, a másodikból letudtam tüdőzni valamennyit, 1 percre elnyomott, és ennyi volt a hatása, soha nem fogott meg, nem is éreztem késztetést hogy cigizzek így 31 évesen se.
Tudom a sör se jó mértéktelenül, de heti 3-4 sör az nem a világ.
7. válaszoló
"...és ennyi volt a hatása, soha nem fogott meg, nem is éreztem késztetést hogy cigizzek így 31 évesen se."
No, hát talán ez a lényeg. Én SAJNOS megszerettem a cigit már kamaszkoromban, nagyon hamar azon kaptam magam, hogy már függő vagyok, kell a cigi.
Tehát Kedves Kérdező! Van, akinek nincs élvezet a cigiben, van, aki könnyen rászokik és rajta marad és nem tud leszokni, és van, aki talán nem is akar.
Egyszer véletlenül rászokik az ember,onnantól a szervezet diktálja,mikor kell rágyújtani,amikor is jó érzés elszívni egy cigarettát.
Amúgy ilyen alapon sokmindennek nincs értelme,mégis csinálja az ember.Alkohol,édességzabálás,kóla,emergiaital,kávé,és lehetne sorolni.
Autót tartani is minek,szépen öltözködni is minek,elmenni nyaralni minek...
TV,telefon,számítógép minek...
Tulajdonképpen egy dolognak van értelme:otthon ülni egy sámlin egy üres szobában és számolni a legyeket.Merthogy minden másnak mi értelme lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!