Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet így önmagad lenni?

Hogyan lehet így önmagad lenni?

Figyelt kérdés

Bármilyen dologról mindenkinek van egy véleménye, nézőpontja vagy egy adott helyzetben tett reakció.

De mindig mondják hogy nézd meg több oldalról más szemszögből a dolgokat, vagy képzeld bele a másik helyzetébe magad..

De ha ezt megteszed hogy tudsz önmagad maradni mert akkor már nem az a végeredmény vagy álláspont ami " csípőből" jönne...

2023. júl. 1. 08:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha az ember magába néz, keresve önmagát, a nagy semmit fogja találni.

Amit önmagunknak hiszünk, azok a hajlamaink, vágyaink, gondolataink, érzéseink hitrendszereink összessége.

Ehhez ajánlom az értékelemzés módszerét, hogy józan gondolkodású, ok-okozatban gondolkodó, igazságszerető, értékvezérelt ember legyél.

Mert a tömegember másokhoz idomúl, a személyiségét a média és a környezete alakítja folyamatosan.

Míg az egyéniségnek saját értékei vannak, tehát saját maga határozza meg az értékeit, előtt gondosan elemezve, amihez ragaszkodik, akár az élete árán is.

Az egyéniség ritka, mint a fehér holló...

2023. júl. 1. 08:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha beleéled magad a másik helyzetébe, pl. itt a Gyakorin a kérdezőnek szerelmi bánata van, mert:

- a párja szakított vele, nem szereti már: tudom milyen, empatikus vagyok és azt írom, hogy az idő majd segít, hobbik és ilyesmik.

- a kérdező a szeretője után rinyál, aki házas/foglalt ember, mert nem hagyja el a párját, de ő vele akar lenni.

Biztos, hogy nem leszek vele empatikus és nem érdekel, hogy ki mit gondol rólam. Önmagam adom, mert nekem nem fér bele megcsalás a kapcsolatba se a szeretői viszony.

Helyzetfüggő

2023. júl. 1. 09:28
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

"Ha beleéled magad a másik helyzetébe"

Nem ettől lesz valaki önmaga.

Attól lesz egyrészt, hogy tapasztal, másrészt, hogy tudományos igényességgel, józanul gondolkodva, értékek, tapasztalatokat elemez (értékelemzés), és a számára legkedvezőbbet beépíti a hitrendszerébe stb.

2023. júl. 1. 09:36
 4/10 anonim ***** válasza:

De én nem arra reagáltam.

Hanem erre:

"De mindig mondják hogy nézd meg több oldalról más szemszögből a dolgokat, vagy képzeld bele a másik helyzetébe magad.."

Meg kell figyelned, hogy más mit mond egyébként, maximum nem értesz vele egyet, de nem azt jelenti, hogy full bunkón nyilatkozol mert beleéled magad a helyzetébe, attól még lehetsz önmagad. Ez a lényeg.

2023. júl. 1. 09:48
 5/10 anonim ***** válasza:

"De mindig mondják hogy nézd meg több oldalról más szemszögből a dolgokat, vagy képzeld bele a másik helyzetébe magad.."

Ennek csak akkor van értelmes, ha úgy képes belehelyezkedni a másik ember helyzetebe, ha nem ragaszkodik a tapasztalathoz.

Csak, mint megfigyelo van jelen.

Így objektív képes maradni.

Természetesen, amit az érzékszervek megengednek neki.

2023. júl. 1. 09:52
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha most kéri valaki a véleményem, hogy mit gondolok attól függ, hogy mi a téma.

- Mit gondolok az LGBTQ-társadalomról példának okáért.

Nem számít, hogy idegen kérdezi, vagy a barátnőm, aki oda tartozik nem kezdem el, hogy mennyire betegek stb.

És igazából bele se kell élnem magam a helyzetükbe, de ha valaki más mellettem elkezdi, hogy mekkora "bűn" hogy be kéne őket zárni (vagy még rosszabb), akkor biztos, hogy nem fogom magam vissza és nem fogom magam az ő helyébe bele élni magam szintén, mert egyszerűen ő neki van valami problémája (lehet ő maga bi/meleg/leszbi, csak saját magának se vallja be).

2023. júl. 1. 10:04
 7/10 anonim ***** válasza:

Ebbe szerintem bele lehet keveredni. Ha valakinek működik az érzelmi vonala, akkor arra felé fog hajlani, ha pedig a racionális vonala működik, akkor meg arra.

Nem szeretem én sem.

2023. júl. 1. 10:05
 8/10 anonim ***** válasza:
47%

Mit kell ezen szeretni, vagy nem szeretni utolsó? ^^

Ettől vagy ember, ettől lehetsz személyiség.

Nem kell a birkát követni, de érzéketlen robotnak és túl érzelmesnek sem lenni, kettő között, arany középút. Mi olyan nehéz ezen? ^^

2023. júl. 1. 10:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Attól hogy más szemszögből is nézem a véleményem még a véleményem marad és őnmagam maradok.
2023. júl. 1. 10:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha masok helyebe beleéled magad akkor azt mondod te ugy reagálnál ebben az esetben hogy...es leirod.

Tehat önmagad adod!

2023. júl. 1. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!