Miért van az szerintetek hogy valami az eszedbe jut tudom róla hogy hülyeség, mégis ezen jár az agyad és beárnyékolja a napjaidat? Nem tudsz önmagad lenni.
Figyelt kérdés
2013. okt. 23. 19:01
1/2 anonim válasza:
Pontosan milyen jellegű hülyeség? Nekem rendszeresen jutnak eszembe hülyeségek, és ezek továbbgondolása pont hogy feldobja a napomat. Gondolom te valami negatívabb hangvételűre gondolsz. Igazából szerintem ez az agy beleélő képessége. Ilyenre gondolok, hogy például horrorfilm közben félsz annak ellenére, hogy nincs rá okod. Az agy önkéntelenül beleéli magát abba amit látsz, hallasz, gondolsz. Így ha sokat kattogsz valami rossz dolgon, akkor rossz kedved lesz.
2/2 TheHope válasza:
Negatív gondolatai mindenkinek vannak. Tudom mire gondolsz,például arra,hogy olvasol valahol valamit és attól kezdesz el félni nehogy veled is az történjen,mert az agyad elkezdi gyártani az elméletet ,hogyan fog veled az megtörténni és kicsit bele is éled magad. A módszere egyszerű,bár eleinte nehéz megtanulni: A negatív gondolatok mindössze addig jönnek huzamosabb ideig,amíg figyelembe veszed őket. Ha nem fogod meg ezeket a gondolatokat,csak hagyod had menjenek,had jöjjenek,egy idő után szépen alábbhagynak és elmúlnak. Minél többet gyakorlod ez annál hatékonyabb lesz,míg végül akár pár perc alatt is képes leszek megszüntetni ezeket. Nekem rengeteg ilyen napom volt régen,amit megfogalmaztál a fejlécben,de mára jelentősen csökkentek,majdhogynem NULLÁRA. :) Persze ezt a lelki állapot is befolyásolja nagy mértékben. Csak ne foglalkozz vele,bármilyen negatív is jár a fejedben és meglátod jobb lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!