Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen jellemzőik vannak a...

Milyen jellemzőik vannak a kifinomult embereknek?

Figyelt kérdés
Miket csinálnak, miket olvasnak, milyen zenét hallgatnak, stb.

2023. jún. 30. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
34%

Ne vedd irányadóak, csak egy példa a sok közül.

Magamat írom le.

- Gondolkodásom logikus, több féle (52) gondolkodási módszert használok, de nem ragadok bele a gondolkodási sablonokba, tehát lateralis gondolkodású is vagyok.

- Kommunikációt tekintve választékos beszélek, gazdag szókinccsel rendelkezem.

Lényeges megegyezni, hogy beszéd stílusom mindig a partnerhez igazodik.

Mert nem mindegy, hogy a kocsmában vagyok, vagy színházban, vagy zenei koncerten stb.

Őszintén, de mégis tapintatosan beszélek. Asszertiv kommunikációt alkalmazom a partneremmel szemben.

- A testi megnyilvánulásaimra odafigyelve nem teszek hirtelen mozdulatokat, nem kapkodok, nem rángatózom stb.

Viselkedésben higgadtságra, szerénységre törekszem, de ez természetesen függ az élethelyzettől is.

Például az állatok, növények bántalmazása kiborít, mert érzékenyen érint...

- Döntéseimben figyelembe veszem a lehetőségeket, amiket értékelek, majd választok, végül megvalosítom a döntésem.

- Irányításban mindenre rendszerként tekintek, tehát figyelembe veszem a jellemzőket, műveleteket, hatásokat stb.

- Odafigyelek az időgazdálkodásra is.

- Zenei kultúrát tekintve nálam a magas rendű kultúrát képviselő komoly, klasszikus, könnyű zene dominál.

Nem feltétlen csak Bach, Vivaldi (szeretem), Ólafur Arnalds, Mari Samuelsen, tehát fiatalokat is hallgatók.

- Öltözködés tekintve az ingeket, farmert preferálom, odafigyelve a szín kombinációkra (esztétika) stb.

- Olvasást tekintve én a természettudományokat, matematikát, pénzügyeket és közgazdaságtant, intelligencia fejlesztést, döntés tudományát, informatikát, jogot, logikát, gondolkodási módszereket, tehát a fentiekkel kapcsolatos könyveket, oldalakat olvasom és sajátítom el.

Tehát úgy gondolom, hogy egy ember gondolkodásban és hozzáállásban válik kifinomulttá, egyre igényesebbé.

36 F

2023. jún. 30. 19:14
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Látom a "T9" néhol belejavított.

Elnézést a figyelmetlenségemért.

2023. jún. 30. 19:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen utolsó. :)
2023. jún. 30. 19:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Mi az 52 féle gondolkodási módszer, hol lehet ezeknek utánaolvasni?
2023. jún. 30. 22:49
 5/6 anonim ***** válasza:

4.

Olyasfajta módszerek, amikkel problémákat egyszerűbben lehet megoldani, információkat könnyebben lehet feldolgozni.

A fenti módszereket több helyről szedtem össze, évek alatt.

Tehát sehol sincs meg egyszerre az 52 módszer.

2023. júl. 1. 06:11
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem ez: olvasott, művelt, tájékozott. Érdeklődő.

Nem használ obszcén szavakat. Nincs látható foghiánya. Nem szid senkit.

2023. júl. 1. 06:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!