Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az hogy kb mindenhez...

Miért van az hogy kb mindenhez is értek, viszont fogalmi rendszerekbe nem tudom elmagyarázni, hogy mi miért úgy van, csak tudom ha ez van ezt kell csinálni?

Figyelt kérdés
2023. jún. 29. 11:00
 1/7 Kólauborkával ***** válasza:
52%
Mert keveset tudsz.
2023. jún. 29. 11:09
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Többet kellene olvasni. Lesz szókincs és össze tudod szépen rakni a szavakat.
2023. jún. 29. 11:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem tanultad, hogy hogyan kell tanítani.
2023. jún. 29. 11:22
 4/7 anonim ***** válasza:
25%
Pont fordítva, sokat tudsz, keveset értesz.
2023. jún. 29. 11:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Az igazi szakembert onnan lehet megismerni, hogy egyszerre vannak elméleti ismeretei és komoly tapasztalata.

A te eseted az, amikor a rutin megvan, de az elmélet nincs mögötte. Ha a kezedbe adják, meg tudod csinálni, ha ránézel a feladatra, mondod, mi a következő lépés, de amúgy az összefüggéseket, ok-okozati összefüggéseket nem érted. Jó példa a tipikus paraszt bácsi a tanyán, aki ránéz a tehénre, és mondja mit kell vele csinálni, de nem tudja megmondani miért. Egyszerűen csak annyit foglalkozott velük, hogy a neurális hálója megsúgja a megoldást.

Ennek ellentéte, amikor az elmélet van meg, de nincs mögötte tapasztalat. Az ilyen szakemberre meg az lesz a jellemző, hogy tudja, mit kell csinálni egy helyzetben, el tudja magyarázni mi miért történik, de ha a tankönyvtől eltérő szituációkkal bajban van. Ő a klasszikus friss diplomás, aki elolvasott egy csomó könyvet, de amúgy még nem volt terepen sosem.

Szóval ami neked kellene, hogy olvass könyveket, elvégezz tanfolyamokat, és hasonlók. Ideális esetben azt fogod tapasztalni, hogy ilyen nagy megvilágosodás-élményeid lesznek, amikor a sok-sok dolog a fejedben rendszerré áll össze, a hibáid egyszerre megmagyarázódnak.

2023. jún. 29. 15:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Sokat olvasok, de csap pszichológiát és filozófiát, abba az a jó hogy a gyakorlat az elmélet, bár itt se magolom be pontosan a fogalmakat mert semmi értelmét nem látom, bőven elég ha tudom, hogy pl. milyen testi kivetülései lesznek ha nem oldom meg, láttam már pszichológust/ pszichiátert aki vesszőre pontosan tudta a fogalmakat, de fogalma nem volt mit tegyen ha baja van az embernek, alpramazol meg mindent megold ugye.
2023. jún. 29. 19:07
 7/7 anonim ***** válasza:

"abba az a jó hogy a gyakorlat az elmélet"

Dehogyis...

2023. jún. 29. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!