Fogalmam sincs az egyetemek rendszeréről, valaki elmagyarázná?
Programozáshoz kőkemény matematika kell! Elte proginfo nagyon jó, de szórják is az embereket rendesen... Emelt matek, emelt infó a minimum. +Önállóan nem árt, ha megtanulsz néhány programozási nyelvet.
A másik 2-ről, amit írtál nem tudok nyilatkozni.
A 3-ból két szak büfészakként van elkönyvelve, két piálás között lehet vizsgázni, az informatika meg eléggé húzós hozzájuk képest, így nem mindegy mire készülsz fel..
Sztem érdemesebb a nehezebb kritériumokra rágyúrnod (matek, andol pl. mindenhova kell, de nem árt egy kis fizika, vagy ha mégis kommunikációra mennél akkor értelemszerűen nyelvek, magyar...)
Kreditek egyelőre még ne érdekeljenek, a lényeg, hogy az egyetem szempontjából ez egy "bevételi egység" melyet vagy a hallgató, vagy az állam megfizet neki, a hallgató szempontjából meg amolyan indikátor, ami jelzi, hogy mennyi munkaórát kell minimum beleverni a tárgyba, ami sokszor igaz, sokszor nem...
ELTE jó választás a Corvinusszal szemben, de sok más egyetem is van ezen kívül.
Pl. Ha infó, akkor akár BME, érdemes lehet a felvi.hu-t olvasgatnod, ott minden le van írva amire szükséged lehet..
#1 Hát, az ELTE Proginf sokminden, de jónak biztos nem jó.
Kérdező:
Az elképzelésed jól hangzik, de echte az általános "programozó leszek az jól fizet" indok hallatszódik nekem ki. A HR és a programozás elég távol áll egymástól, így a fakultációid is jelentősed különböznének. El kéne dönteni előbb, hogy melyik terület érdekel jobban, és aszerint választani.
A krediteket már elmagyarázták előttem.
Ha nem vagy reál beállítottságú ne menj az ELTE-IK-ra, mert nagyon megbánhatod. Ha szereted a reál tantárgyakat akkor:
- Gépészmérnök, BME
- Villamosmérnök, BME
- Mérnökinformatika, BME
- Programtervező informatikus(Régi neve: Programtervező matematikus) ELTE
Első háromhoz fontos: Fizika, Matek (emelt szinten, általában az be se kerül aki nem tesz két emeltet)
Proginfóhoz: Emelt Matek és Emelt Info (ezért mondom hogy emelt informatika, mert csak ott van programozás, de talán a közép is elég), egyébként nem szokott túl magas lenni a ponthatár, talán most 2016-ban 350 fölé megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!