Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megbíznátok egy ilyen emberben?

Megbíznátok egy ilyen emberben?

Figyelt kérdés

Soha nem kedveltem a sógorom, (feleségem öccse) mert sunyinak tartottam. A kétezres évek elején teherautó sofőr volt, ahol lopta az üzemanygot és a szállított építkezési anyagot. Később egy kis kocsmát üzemeltetett, ahol vizelte az italokat, jelenleg pedig egy kis mészárszékje van, ahol a mérlegek át vannak kalibrálva.

Igaz, engem/minket eddig nem károsított meg, de egész életében azon ügyködött, hogy másokat átverve nyerészkedjen.

Nemrég kölcsönkért tőlünk egy jelentősebb összeget, de nem szívesen adnék neki, a feleségem pedig segíteni szeretne a testvérének.

2023. jún. 25. 12:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Csak akkor adnék, ha nekem megérné ez az összeg azt, hogy soha többé nem kell látnom a képét. Ugyanis ez fog történni, mert nem fog törleszteni, lesz kifogás bőven.
2023. jún. 25. 17:05
 12/16 anonim ***** válasza:
Kikérem magamnak a becsületesen rafinált többség nevében #5 teljesen fölösleges közbevetését.
2023. jún. 25. 17:07
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

12.

Mind ezt hiszi magáról, hogy becsületes, de egy kis "rafináltság" belefér.

2023. jún. 25. 17:09
 14/16 anonim ***** válasza:
Én jelentősebbet Nem adnék neki. Csak mondjuk max 20 000 Ft-ot kb, ami nem fáj, ha nem adja vissza. Tehát ahol nem baj, hogy nincs remény a visszakapásra. Ez lehet valakinek kevesebb is ez a határ. Szóval,ha nagyon meg van szorulva,én azér adnék neki ,hogyha pl az élete múlik rajta; de ha ilyen ember, akkor eleve nem adnék neki sokat; mert eleve nem számítanék arra, hogy valahais visszaadja. Meg amúgy aki nem rokon, tehát senki másnak se adnék annyit; amennyit fájna, ha nem adná vissza. Szóval amennyit nélkülözni tudsz; meg amennyit jószivvel tudsz adni neki; annyit adjál,ha tudsz; mert pl éhen ezért ne haljon, mert az rossz lenne.
2023. jún. 25. 17:16
 15/16 anonim ***** válasza:
*de ha pl tévét akar venni, arra nem adnék, abba nem adnék bele semmit. de ha pl benzinre kell a kocsijába, mert nem tud bejárni a hónap kövi felében a munkahelyére, vagy bérletre kell, vagy elromlott a bojler/mosógép/fűtés / nagyon kell neki egy új cipő s.o.s-ben. De mondjuk akkor lehetőleg olcsóra adnék max neki. Tehát olyan 18000-et, ha cipőre van szükség gyorsban.
2023. jún. 25. 17:18
 16/16 anonim ***** válasza:
#13 [link]
2023. jún. 25. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!